Politistudentene mener utdanningen har blitt for teoretisk. Foto: Terje Pedersen, ANB

– For mye teori

Politiutdanningen blir mer og mer akademisk. Studentene fortviler siden de mener det går ut over den praktiske opplæringen.

Publisert 21.03.2012 kl 08:57 Oppdatert 21.03.2012 kl 09:16

Tips en venn på e-post:

www.lofotposten.no Se alle stillinger (23)Studentene klagde på for lite praktisk utdanning allerede før politiutdanningen ble en bachelorgrad. Nå tar akademisk utdanning over mer og mer fra praktisk politiundervisning, skriver studentavisen Universitas.

– I politiyrket kan man møte bevæpnede kriminelle eller gisselsituasjoner første dag på jobben, og da er det viktig at man har fått nok våpen- og beslutningstrening. Slik det er i dag mangler drilling i de operative fagene, sier Simen Bakke, leder for studentrådet ved Politihøgskolen.

Han mener årsaken er at de praktiske, politioperative fagene gir for få studiepoeng i bachelorgraden og derfor blir nedprioritert med færre undervisningstimer.

Bachelorgraden på Politihøgskolen er lagt opp slik at den består av to år med teori og ett praksisår. Mange studenter ønsker mer våpen- og beslutningstrening, for å skape trygghet rundt når og hvordan maktmidler skal brukes i ulike situasjoner.

Leder for bachelorstudiet, Geir Valaker, er klar over at det er mange studenter som er misfornøyd med studieløpet. Han vedgår at det er lagt større vekt på teori, men er ikke bekymret.

– Jeg tror ikke det er holdepunkter for å hevde at studentene gis et dårligere grunnlag for operativ tjeneste enn tidligere, sier Valaker. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Vil ha julekrybber fra alle verdenshjørner

Klarer han å sette rekord i antall julekrybber?

Til julekonserten i Lofothallen 20. desember håper Roger Larsen å sette rekord i antall julekrybber.

...

- Vi kommer tilbake

Felespiller Ragnhild Furebotten og gitarist Georg Buljo skapte stemning.

...

Nominert til årets navn i norsk sjømatnæring

Børge kan fiske til seg pris

I fjor ble Lofotprodukt kåret til årets navn i norsk sjømatnæring. Til årets pris er fire lofotinger nominert.

...

«Immer Wirkola» debuterte med helaften

- Vi har ikke tenkt å bli berømte

De tre herrene som utgjør Vestvågøy-bandet «Immer Wirkola» stortrives med å spille sammen. Fredag kveld gikk de på scenen for sin debutkonsert.