Politistudentene mener utdanningen har blitt for teoretisk. Foto: Terje Pedersen, ANB

– For mye teori

Politiutdanningen blir mer og mer akademisk. Studentene fortviler siden de mener det går ut over den praktiske opplæringen.
Publisert 21.03.2012 kl 08:57 Oppdatert 21.03.2012 kl 09:16

Tips en venn på e-post:

www.lofotposten.no Se alle stillinger (17)Studentene klagde på for lite praktisk utdanning allerede før politiutdanningen ble en bachelorgrad. Nå tar akademisk utdanning over mer og mer fra praktisk politiundervisning, skriver studentavisen Universitas.

– I politiyrket kan man møte bevæpnede kriminelle eller gisselsituasjoner første dag på jobben, og da er det viktig at man har fått nok våpen- og beslutningstrening. Slik det er i dag mangler drilling i de operative fagene, sier Simen Bakke, leder for studentrådet ved Politihøgskolen.

Han mener årsaken er at de praktiske, politioperative fagene gir for få studiepoeng i bachelorgraden og derfor blir nedprioritert med færre undervisningstimer.

Bachelorgraden på Politihøgskolen er lagt opp slik at den består av to år med teori og ett praksisår. Mange studenter ønsker mer våpen- og beslutningstrening, for å skape trygghet rundt når og hvordan maktmidler skal brukes i ulike situasjoner.

Leder for bachelorstudiet, Geir Valaker, er klar over at det er mange studenter som er misfornøyd med studieløpet. Han vedgår at det er lagt større vekt på teori, men er ikke bekymret.

– Jeg tror ikke det er holdepunkter for å hevde at studentene gis et dårligere grunnlag for operativ tjeneste enn tidligere, sier Valaker. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Se billedserien og opplev lofothavet på sitt beste

Far og datter dro 3000 kilo torsk opp av havet

Vestvågøy Rødt vil inn i kommunestyret igjen

– Det går ikke an å drive en kommune uten å ta seg av de eldre