...
Frps Geir Kristoffersen provoserte venstresiden i debattpanelet i skolespørsmål. Til høyre Sps Øyvind Johnsen. Foto: Kari Frøyland

Våkne politikere - trøtte elever

Debatten gikk til tider heftig i panelet, men elevene på Nordland Fiskerifagskole lot seg ikke engasjere.

Publisert 28.08.2007 kl 14:59 Oppdatert 29.08.2007 kl 19:52

Tips en venn på e-post:Fylkets ungdomspolitikere er på turne i forkant av valget, og tirsdag klokken ni hadde de fått i oppgave å engasjere elever ved Nordland Fiskerifagskole på Gravdal.

Det viste seg å bli en tung oppgave, selv om ungdomspolitikerne selv var våkne og på hugget. Tema som gratis læremidler, fritidstilbud for ungdom og ikke minst lærlingplasser skapte debatt i panelet.

Lærlingdebatt
RVs Ingeborg Steinholt satte i gang lærlingdebatten ved å garantere lærlingplasser for de unge på fiskerifagskolen.

- I likhet med Høyre vil vi fjerne arbeidsgiveravgiften for bedrifter som tar imot lærlinger, og pålegge kommunale bedrifter å ta imot lærlinger, sa hun.

Det syntes Geir Kristoffersen (Frp) var en dårlig ide.

- Ved å love lærlingplasser på forhånd, trenger ikke lærlingen å yte det han kan, mente han.

Det fikk Lill-Kristin Costa (Ap) til å reagere kraftig.

- Det er ikke slik ungdom i Nordland fungerer! Jeg trenger ikke jobbe ved siden av studiene, men jeg gjør det likevel. Get a grip. Det du sier, er bare bullshit, sa hun.

Melk og fisk
Costa var ikke alene om å bruke et ungdommelig språk. Men slett ikke alle politikerne i panelet var like frampå med populære saker. Sps Øyvind Johnsen tok blant annet til orde for å gi unge bønder større mulighet for å kjøpe melkekvote, mens den eneste voksne i panelet, Kystpartiets Ivar Olufsen fra Vestvågøy, snakket varmt for kystfiskerne og å bevare skolestrukturen i kommunen.

Utover Kystpartiet var det bare KrF som stilte med en lokal representant på fiskerifagskolen på Gravdal mandag. Hallvard Angelsen står på 5. plass på KrFs liste til kommunevalget i Vestvågøy, og la vekt på å legge til rette for å få unge til å flytte tilbake til øya etter endt utdanning.

- Leknes Spektrum og et allaktivitetshus for unge må bli realiteter, sa han.

På forsiden nå


...

Globetrotter på ni år har besøkt 27 land

Saga ramser opp en lang rekke land hun har besøkt

...

Ebola-smittede Silje fra Andøya ble friskmeldt i dag

- Hun måtte nesten trøste oss, sier pappa Bård Borch Michalsen.