Politistasjonssjef Odd i krysset hvor det i helgen kunne gått ille da en syklist og en bil kolliderte. Foto: Tore Myrberg, Aust Agder Blad/ANB

– Livsfarlig parkering

Politiet går nå ut med en skarp advarsel mot feilparkering i boligfelt.

Publisert 22.09.2010 kl 13:41 Oppdatert 22.09.2010 kl 13:55

Tips en venn på e-post:

www.lofotposten.no Se alle bilerSenest sist helg smalt det mellom en syklist og en bil på Viddefjell ved Risør, og en feilparkert bil var medvirkende årsak til episoden.

Kun flaks gjorde at det hele endte uten personskader da en 15 år gammel gutt syklet rett inn i siden på en personbil i et kryss.

– Når en bil og en syklist kolliderer, er det små marginer som skiller mellom at det ikke blir personskader og at det ender som en dødsulykke. I dette tilfellet endte det heldigvis bra, men kollisjonen ville ikke skjedd i det hele tatt om det ikke var for en feilparkert kassevogn, forteller politistasjonssjef Odd Holum til Aust Agder Blad.

Må tenke seg om

I denne konkrete saken parkerte kassevognen i krysset, og gjorde sikten så dårlig at verken syklisten eller bilisten ble oppmerksom på hva som var i ferd med å skje før det var for sent.

– Personen som eier kassevognen var rask til å flytte den etter trafikkuhellet, men nå må folk begynne å tenke litt mer over hva de kan forårsake av farlige situasjoner i trafikken. Det blir dirkekte dumt når slike parkeringer skap unødvendige situasjoner, og neste gang er det jo ikke sikkert det ender like bra, sier Holum.

Stort problem

Politistasjonssjefen tror mange tenker at sjansen for å bli bøtelagt for feilparkeringer i boligområder er lav, og at det ikke gjør noe om man feilparkerer i et område hvor farten er såpass lav.

– Men vi snakker om områder hvor det er uoversiktlig, og hvor det er mange barn som leker til fots, på skateboard og på sykkel. Det hjelper lite om man bare skal stå feilparkert et par minutter om man i de minuttene skaper trafikkfarlige situasjoner og kanskje en ulykke, avslutter Odd Holum ved Risør politistasjon. (ANB)

På forsiden nå


...

Vil ha julekrybber fra alle verdenshjørner

Klarer han å sette rekord i antall julekrybber?

Til julekonserten i Lofothallen 20. desember håper Roger Larsen å sette rekord i antall julekrybber.

...

- Vi kommer tilbake

Felespiller Ragnhild Furebotten og gitarist Georg Buljo skapte stemning.

...

Nominert til årets navn i norsk sjømatnæring

Børge kan fiske til seg pris

I fjor ble Lofotprodukt kåret til årets navn i norsk sjømatnæring. Til årets pris er fire lofotinger nominert.

...

«Immer Wirkola» debuterte med helaften

- Vi har ikke tenkt å bli berømte

De tre herrene som utgjør Vestvågøy-bandet «Immer Wirkola» stortrives med å spille sammen. Fredag kveld gikk de på scenen for sin debutkonsert.