Gå til sidens hovedinnhold

10 ting du bør vite før du begynner å spille Pokémon Go

Artikkelen er over 5 år gammel

Slik blir veien til å bli en proff Pokémon-trener lettere.

(SIDE2): Til tross for at spillet ikke har blitt lansert i Norge ennå, er det ingen tvil om at Pokémon Go allerede har smittet mange nordmenn med Pokémon-basillen.

Gruppene blomstrer på Facebook, og de forskjellige teamene konkurrer allerede om de kuleste gymspotsene i storbyene.

Vi har laget en liten guide som hjelper deg i gang, om du allerede er en av de mange som har lastet ned spillet.

1. Du kan starte med Pikachu

Det er nok mange som skulle ønske de visste dette før de startet opp spillet. Helt i begynnelsen snakker du nemlig med Professor Oak, og han gir deg muligheten til å velge mellom Charmander, Squirtle eller Bulbasaur som startpokémon. Det de fleste ikke vet er imidlertid at du har valget om å gå fra disse Pokémonene. Om du gjør dette fem ganger, får du tilbudet om en Pikachu i stedet. Det er noe å vite for alle Pikachu-fans der ute!

2. Spar på Stardust og Pokécandy

Når du begynner som en Pokémontrener vil det være fristende å bruke Stardust og Pokécandy for å oppgradere Pokémonene dine med en eneste gang. Det er imidlertid ikke lurt. Det er først når du kommer opp i tosifrede antall levler at det er lønner seg å bruke Stardust. Stardust er nemlig ganske dyrt og vanskelig å få tak i, og etterhvert som Pokémonen din blir sterkere, koster den også mer å oppgradere. Etterhvert som du selv går opp i level vil imidlertid også Pokémonene dine bli sterkere når du fanger dem, og du vil dermed ende opp med en sterkere Pokémon, samtidig som du har brukt mindre Stardust. Spar derfor på Stardustet, og bruk heller tiden til å gå opp i level. Det er mye mer effektivt!

3. Besøk Pokéstops

Dette kan man ikke få sagt nok. Pokéstops er stedene du får tak i Pokéballs og andre verdifulle ting etterhvert som du går opp i level. Dessuten får du 50 erfaringspoeng hver gang du er innom et stopp. Det er med andre ord en effektiv måte å gå opp i level på, om du sammenligner med det å fange en Pokémon som gir deg 100 poeng, eller 600 om det er en helt ny Pokémon. Dessuten er det ingenting som er mer irriterende enn å møte en Pokémon og være tom for Pokéballer. Sørg alltid for å ha et lager på minst hundre baller, så er du forberedt på det meste.

4. Fang alle Pokémons

Joda, det kan nesten være fristende å gå forbi når du støter på den førtiende Rattataen du har sett med 10 kamppoeng, men ikke fall for fristelsen. Alle Pokémon du fanger gir deg godteri til akkurat den typen, og det fører til at du kan utvikle flere sterke Rattataer til Raticat senere. Det koster deg ikke mer enn en Pokéball, og er definitivt verdt det.

5. Overfør alle Pokémonene du ikke trenger

Det å fange utallige Pokémon kan imidlertid fort fylle opp ryggsekken din, og du har tross alt bare plass til 250 Pokémon om gangen. Trikset er derfor å overføre alle Pokémon du ikke trenger til Professor Oak. I gjengjeld får du et ekstra Pokécandy til den typen Pokémon, og du har mer ressurser til å forsterke de du har lyst til å satse på.

6. Skru ballen!

Alle Pokémon du møter vil ha forskjellig vanskelighetsgrad for å fange dem. Om sirkelen rundt dem er grønn er de enkle, gul er litt vanskeligere, og rød er den vanskeligste graden. Det mange ikke vet er imidlertid at om du rister på pokéballen med fingrene før du kaster den vil det dukke opp små stjerner rundt ballen, og den har en større sjanse for å fange det du sikter den mot. Bare pass på å være ekstra nøye når du sikter, for skruballer kan være vanskeligere å treffe med.

7. Følg raslingen av løv

Det er delte meninger om denne, men de fleste Youtube-guidene er enige om at raslingen av løv betyr en høyere sjanse for å finne Pokémon. Det er ikke garantert at noen dukker opp i området, men med en større sjanse er det absolutt verdt å ta en sving innom om du ser løv som blafrer i vinden.

8. Forskjellige typer ved forskjellige steder

Det nytter ikke å holde deg til de samme områdene om du prøver å fange alle de forskjellige typene Pokémon der ute. Om du er ute etter vanntypene må du komme deg til et sted med vann, og det er ytterst sjelden at Pikachu eller Squirtle vil dukke opp på samme sted som Charmander. Nøkkelen er med andre ord å skifte områder jevnlig, slik at du får variasjon i samlingen din.

9. Spill som et team

Når du blir sterk nok til å ta over en gym er det alltid lurt å alliere seg med andre fra laget ditt. Om du tilhører lag rød og skal ta en gym fra lag blå er det alltid en fordel om dere setter igjen flere Pokémon, og dermed gjør basen sterkere og vanskeligere å slå. Du får gymmen til å gå opp i level ved å trene der, og for hver level gymmen går opp kan en fra teamet plassere en ny Pokémon. Om dere vil ha litt forsvar er det greit å legge igjen minimum fire Pokémon på gymmen.

10. Bruk lure og incense

Lure er noe du kan bruke for å tiltrekke Pokémon til forskjellige Pokéstops, ikke bare for deg, men også for andre trenere i nærheten. Incense er imidlertid et privat lokkemiddel som fungerer for deg i en periode på 30 minutter. Disse lokkemidlene hører til sjeldenhetene, og når du først får en kan det være fristende å spare dem. Det burde du imidlertid ikke. Jo flere Pokémon du fanger, jo lettere går du opp i level. Og når du går opp i level får du bedre Pokémon, og flere fordeler ved Pokéstopsene. Det er med andre ord ingen grunn til å spare. Bruk de fordelene du får, og skynd deg alltid til nærmeste Lure om du ser noen andre bruke det.

Kommentarer til denne saken