Gå til sidens hovedinnhold

100 demente på Vestvågøy - kommunen tilbyr kurs for virksomheter som vil hjelpe

Artikkelen er over 1 år gammel

-Det er så lite som skal til. Det kan være så enkelt som at man hjelper noen på butikken som ikke finner ordene akkurat der og da, forteller Tone Krüger i Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) i Vestvågøy kommunes nyhetsbrev.

Kommunen er vertskommune for senteret som samarbeider med Nasjonalforeningen for folkehelse. Kommunen er en av fem demensvennlige kommuner i Nordland, som blant annet arbeider med å legge til rette for at innbyggere med demens, eller begynnende demens skal kunne bo hjemme så lenge som mulig.

-Vi tilbyr kurs til grupper på 10 til 20 personer, men vi er fleksible. det går også an å kurse flere virksomheter samtidig, redegjør Krüger.

De som har fullført kurset, kan få klistremerker som de kan merke virksomheten sin med slik at folk som er i en "forvirringstilstand" ser at her kan de forvente å få ekstra hjelp.

Ifølge Krüger er det i Vestvågøy 100 innbyggere som er demente, men at mørketallene er store. Både fordi noen skjuler det, og andre er ikke diagnostisert. På landsbasis er tallet på demente 77.000, skriver kommunen i nyhetsbrevet.

Kommentarer til denne saken