Det forteller kommuneoverlege Jan Håkon Juul.

I uka før høstferien ble det rapportert om 20 smittetilfeller i Vågan. I løpet av høstferien ble det registrert like mange tilfeller.

- Hvor mange som er syke nå er vanskelig å si noe om. Vi pustet litt raskere da vi fikk sju tilfeller mandag, og så åtte tilfeller tirsdag. Men vi hadde ingen onsdag og bare ett tilfelle registrert torsdag, forteller Juul.

Tall fra Folkehelseinstituttets viser 36 registret som smittet i Vågan i skrivende stund.

- Vi opplever at folk er flinke til å følge opp selv med egentesting. De som blir smittet har symptomer, men ikke veldig syke. Det er forkjølelsesymptomer, litt feber, hoste og vondt i halsen. Derfor er det lurt at man tar hurtigtester et par ganger om man får høstforkjølelse også, sier kommuneoverlegen i Vågan.

Selv om det har vært et betydelig antall smittetilfeller i Vågan de siste ukene, er det ikke aktuelt med nye, lokale smittetiltak.

- Det er først og fremst aktuelt hvis antallet sykehusinnleggelser blir så stort at det blir vanskelig å håndtere, eller at teststasjonen eller legevakta melder fra at de blir overbelastet, forklarer Juul.

Vestvågøy oppdaterer ikke lenger på nye smittetilfeller. I følge Folkehelseinstituttets tall er det registrert to med smitte i kommunen.

- Dersom det blir store endringer i situasjonen her, vil vi gjøre rede for det i vårt nyhetsbrev. Det er ikke grunnlag for å gå ut med noe informasjon fra oss nå, sier kommuneoverlege Eva Nordberg.