Gå til sidens hovedinnhold

17.mai i Kabelvåg: Å rette baker for smed

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å «rette baker for smed» er et godt gammelt ordtak som undertegnede regner med at PT (passiv tilskuer Hans Rørtveit) også kjenner godt til. Jeg vet ikke om han sitter i styret eller er formann i PT -men jeg tror det er en av de største 17.mai-foreningene i Kabelvåg. De har i løpet av mai ytret seg på flere arenaer rundt dette med musikkorps og borgertog.

Som en av de mange som har slitt ut utallige par sko -som musikant i snart 50 år- på 17. mai synes jeg det blir for drøyt å beskylde KMF (Kabelvåg Musikkforening) for å boikotte 17. mai.

17. mai er og vil alltid være en stor festdag for musikkorpsene.

Jeg regner med at PT-medlemmene var ute og observerte korpsene på morrarunden og i barnetoget og at de gjorde sine notater. Hvis de ser tilbake på dem vil de se at både skolekorpset og musikkforeninga var i begrenset antall og varierende alder. De mest nitide noterte sikkert at noen av aktørene også er aktive i andre korps. Det betyr at de stiller opp og spiller på flere plasser. Hvis dere summerer opp alt dette kommer dere til svaret på hvorfor vi dessverre ikke kunne stille i borgertoget i år.

Så kjære PT’ere, jeg kan meddele at det var med tungt hjerte at KMF ga beskjed til 17. maikomiteen om at årets borgertog måtte gå uten vår deltakelse. KMF har et dalende antall medlemmer, som kombinert med diverse helseplager, gjorde at vi tidlig bestemte oss for å mobilisere for og gjennomføre barnetoget. Så tradisjon tro gikk vi en morrarunde og hadde en trivelig frokost i lag med våre venner i skolekorpset og paradetroppen som Nakken vel hadde dekket til oss. Det er et av høydepunktene for mange av oss 17. mai.

Før barnetoget dro KMF til bautaen og jeg regner med at noen av de få som stilte opp og overvar den flott tradisjonen med at elevene minnes de falne var PT-medlemmer som ivrig noterte.

Så kjære PT’ere når dere går ut og kritiserer lag og foreninger for innsatsen de legger ned på 17. mai så la det nå være basert på litt mer fakta. Synes også Lofotposten sin vinkling har vært noe skjev da de fredag 3. mai hadde et førstesideoppslag uten å kontakte KMF, men kanskje PT har sine medlemmer også her.

Så det gamle ordtaket kommer til sin rett når de som faktisk stiller opp og gjør en innsats blir kritisert.

Kommentarer til denne saken