Første 17. mai uten korps på Gravdal

UTEN KORPS: De siste årene har tidligere musikanter stilt opp som «Hjelpekorps» på Gravdal, men i år blir det for første gang 17. mai-tog uten korps i 17. mai toget på Gravdal. Foto: Kai Nikolaisen

UTEN KORPS: De siste årene har tidligere musikanter stilt opp som «Hjelpekorps» på Gravdal, men i år blir det for første gang 17. mai-tog uten korps i 17. mai toget på Gravdal. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang blir det ikke korps i 17. mai toget på Gravdal, men korpsmusikk, det blir det.

DEL

Musikantene og drillerne til Buksnes Skole og Ungdomskorps har i alle år vært et fast innslag i 17. mai toget på Gravdal.

I år blir det ikke korps og drillere i toget.

– Dessverre så blir det ikke korps eller drillere. Vi sendte en forespørsel til korpset og fikk til svar at de dessverre ikke hadde nok musikanter til å stille opp. Det er veldig synd, men det er dessverre ikke bare på Gravdal at skolekorpsene sliter med rekrutteringen, sier Ann Merete Brekken som er leder i 17. mai-komiteen ved Buksnes skole på Gravdal.

– De siste årene har tidligere musikanter stilt opp som «hjelpekorps», men av ulike grunner ble heller ikke det noe av i år, legger hun til.

Hun forteller at komiteen nå har funnet fram plan b.

– Musikk i toget må vi ha og når korpset ikke kunne stille måtte vi finne på noe. Løsningen blir at en stor bil med høyttalere, aggregat og musikkanlegg kjører først i toget og sørger for musikken. Siden dette er første gang uten korpset så blir det spesielt, men vi har prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Brekken.

– Vi vil pynte bilen i 17. mai fager og vi tror det blir en god løsning, legger hun til.

Brekken forteller at de har vært i kontakt med politiet som ikke har noe imot løsningen med «musikk-bil» i toget.

Les også: Dropper gudstjeneste 17. mai på grunn av dårlig oppmøte i Svolvær

17. mai toget følger den vanlige ruten.

– Toget vil selvsagt gå innom sykehjemmet og der vi vil som alltid synge Ja, vi elsker. Vi legger opp til en tradisjonell 17. mai feiring der korpset er det eneste som skiller fra tidligere år, forteller hun.

Toget går videre til Buksnes kirke der det blir festgudstjeneste. Etter toget blir det kafe og leker på Buksnes skole.

Brekken tror på en flott feiring.

– Som vanlig så oppfordres klassene til å lage klasserop og den beste klassen premieres. Jeg er helt sikker på vi får en flott og verdig 17. mai feiring også i år, slår Ann Merete Brekken fast.

Under årsmøtet i Buksnes skole og ungdomskorps i april ble det ikke valgt nytt styre. Korpset har nå et interimsstyret og det lyktes ikke Lofotposten å komme i kontakt med noen i interimsstyret.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags