Se bilder fra helga øverst i saken.

Det er generelt stor interesse for turn, og i helgen fikk turntrenere fra Melbu, Blest, Sørvågen, Bardu, Harstad, Stamsund og Ballstad nødvendige påfyll med kompetanse for å drive sporten videre.

Turnsporen har opplevd en profesjonalisering de siste 10 årene. Det stilles i dag andre krav til trenerne og utøverne enn tidligere. Turnrenerne kurses i dag som aldri før, dagens foreldregenerasjon setter allsidig trening høyt sammen med at det stadig bygges flere flotte flerbrukshaller. Det har ført til at Norges turnforbund i dag er det største særforbundet i idretten. Noe vi er svært stolt av også i Ballstad Gym og Turn.

I turnsporten settes sikkerheten svært høyt når en trener utøverne og ingen får sikre uten å godkjent kurs. Det er det nok ikke alle som vet.

Det har vært en svært inspirerende helg for nye trenere og utøvere som har vært «testpersoner» for trenerne som har øvd på sikring og nye metoder.

Nye bekjentskaper er blitt stiftet og det har vært mye latter og rosende ord. Det har også vært en gjeng på kjøkkenet som har ordnet med nødvendig påfyll helle veien, også de har storkost seg sammen med resten av kursgjengen.

Målet for helgen var at alle trenerne som deltok på kurset skulle fullføre og bestå kurset. Det klarte samtlige og dermed er det 18 nye trenere som nå kan tittelere seg som nivå 1 trenere. Gratulerer hjerteligst til alle!

Tekst og bilder er sendt inn av Desirée Skjerpen Høgmo, leder Ballstad Gym og Turn.