Gå til sidens hovedinnhold

7. klassingene streiket for klimaet

Artikkelen er over 2 år gammel

Også elevene i 7. klasse på Ramberg skole ville delta i klimastreiken fredag. De arrangerte sin egen demonstrasjon på skolen.

- De lagde egne plakater og oppfordret resten av elevene ved skolen med på streiken. Klokken 12 i dag - samtidig som de fleste andre som streiket for klima - gikk omtrentlig halvparten av elevene ved skolen i streik, forteller Lisa Lennertsen.

Toget gikk innom rådhuset, der de traff flere av politikerne og de ansatte, og fikk frem sitt budskap. Ordfører Hans Fredrik Sørdal benyttet anledningen til å filme sin sedvanlige fredagshilsen, og inviterte alle innom på Rådhuset etterpå, ifølge Lennertsen.

- Etter en liten pep-talk til ungdommen, med oppfordring om å sende miljøspørsmål direkte til han, gikk streiketoget videre gjennom Ramberg og ned til varehuset. Der ble de møtt av flere lokale og noen turister som gav de tommel opp. Elevene ropte slagord og markerte seg godt gjennom hele streiken, sier Lennertsen.

Tre voksne, deriblant Lennertsen, gikk sammen med elevene av sikkerhetsmessige årsaker.

- Som voksen fikk vi kommentarer fra utenforstående om hvor viktig og flott det er at ungdommen involverer seg i klimaspørsmål og får de voksne på lag. Og for de som lurer på om ungdom i dag har kunnskap om miljøet, ja det har de - ofte mer enn mange som er godt oppe i årene. Dette er noe av det viktigste de unge lærer på skolen. Det er ikke tvil om engasjement her, la oss håpe at budskapet når frem til de det er myntet på! konkluderer hun.

Bildeserie

Ramberg-elever streiket for miljøet

Kommentarer til denne saken