Har nå fått sett de siste (7) dagers (hellige) snakkis fra NRK’s Brennpunkt om Smiths venner, Jehovas vitner og Guds Menighet, og kjenner nok litt på at jeg i manges øyne er en fortapt sjel. Det er helt greit.

Jeg er relativt rik, og jeg er reelt feit. Jeg lever i overflod. Jeg har ikke bidratt i dugnaden til BCC og har ikke gitt ei krone til Kåre sin camping nede i Tønsberg. Jeg er en synder og en lat fan. Jeg har gitt blod. Det har jeg vitner på. Jeg tror ikke jeg har fått blod, men det kunne sikkert vært godt med en skvett. Jeg er en synder, tror på vitenskapen og er en stor fan av naturlovene. Utdanningen min er antagelig så som så. Jeg har nemlig gått på Satans skole. Jeg har faktisk vært hans apostel og undervist der også. Jeg har også i en kort periode prøvd å gi gode råd til dem som jobber der, med andre ord – jeg har altså i tillegg – uten å opphøye meg selv på noe vis – vært Satans rådgiver. Jeg er en synder, og har nok fortalt en og annen røverhistorie, og gjort noen urett i løpet av lærerkarrieren.

Jeg kommer nok derfor til å brenne i Helvete – til evig tid. Vi har snakka om det hjemme at kremasjon kanskje ikke hadde vært så dumt når den tid kommer. Å komme ferdig oppvarma og glødende ned i dødsriket til de andre frafalne englene må vel bli som å få 5 for 1; plassbesparende, økonomisk, miljøbesparende, effektivt og praktisk. Tror faktisk vi går for den. Sånn, der var det offentlig.

Det jeg også tenker på er… ja, nå vet jeg at svært mange er opprørte etter å ha sett nevnte programserie fra Brennpunkt i NRK. Men, skal tro hva praten rundt om hadde gått ut på hvis Smiths venner, Jehovas vitner og Guds menighet hadde vært muslimske trossamfunn? Mye mer snakk om konsekvenser kanskje…? Større grad av fordømmelser? Og forfølgelser? Mer snakk om at det offentlige burde ta grep, og høyrøstede krav om for eksempel kutt i økonomisk støtte til menighetene? Hadde det da vært litt mindre eller større trykk på en eventuell etterforskning angående mistenkelige økonomiske forhold blant for eksempel lederne av menigheten…? Hadde da de norske offisielle domstolene gått litt mildere eller tøffere til verks mot for eksempel menigheters interne avhør og rettssaker, der eldre medlemmer i menigheten setter seg som dommere over andre menneskers seksualitet, følelsesliv og tro, hvem de kan være sammen med eller omgås, hvilke fritidsaktiviteter som bedrives…? Hadde det da blitt flere spørsmål om barns rettigheter i henhold til FNs Barnekonvensjon…? Flere spørsmål rundt enkelte kommuners holdninger til Direktoraters bekymringsmeldinger og varsler…?

Tja – man kan jo bare undres.