Gå til sidens hovedinnhold

Å parkere langs gata ved klatreparken er nå forbudt

Artikkelen er over 2 år gammel

Vågan kommune vil sikre seg at ingen barn som bruker Klatreparken på Langåsen, skal lide noen last nede på gatenivå.

Derfor har kommunen gjort et midlertidig skiltvedtak, der det nå er forbudt å parkere i Kong Øysteins gate, altså gatebiten langs Langåsen, der oppgangen med trapp for adgang til Klatreparken fra nordsiden av byen befinner seg.

Trafikkplanlegger Svein Erik Skjønnås i Vågan kommune sier til Lofotposten at etter åpningen av Klatreparken som stiftelsen til Christian Ringnes har skjenket byen, er det trafikkfarlig å opprettholde parkeringen fra krysset Kong Øysteins gate og ned mot Storgata.

Kommunen har hatt delvis forbud mot parkering langs denne gatebiten i hele byggeperioden til Klatreparken, men nå forlenger man dette da barn i alle aldre benytter gateområdet til og fra Klatreparken.

Det vil være mulig å stanse der for av- og påstigning, men ikke parkere. Skulle man hatt parkering der, ville biler som skulle slippe av og hente barn måtte stå ute i selve kjørefeltet, altså på utsiden av parkerte biler. Og barn måtte løpe inn og ut mellom parkerte biler, noe som kan være farlig.

Kommunen har skiltet godt, og dette forbudet mot parkering med hjemmel i Vegtrafikklovens paragraf 5 og 12 med forskrift for offentlige trafikkskilt, vil bli stående midlertidig fram til man har en ferdig utarbeidet og vedtatt skiltplan for Svolvær by senere i år.

Parkering forbudt gjelder fra første skiltet med parkering forbudt og helt fram til veikrysset der denne gatebiten møter Storgata.

Kommentarer til denne saken