Valberg menighet ønsker nytt piano til sin vakre kirke. De fleste av Vestvågøys kirker har gedigne flygler, og Valberg ønsker å komme i dette gode selskap.

– Kirken ligger vakkert til og benyttes til konserter året gjennom og er også populær vigselskirke. Målet for innsamlingen er et instrument til rundt 150.000. Knut Kirkesæther fra LINK er inne som rådgiver og han vil gi nyanskaffelsen sitt godkjentstempel også til bruk for konserter i LINK-regi. Innsamlingen har så langt passert kr 80.000. På grunn av momsrefusjon vil menigheten være i mål for sin del ved 120.000 kroner. Målet er å ha et nytt piano på plass til sommersesongen 2019, opplyser Helge Vikjord.

For å få dette til vil det bli arrangert et par konserter for formålet.

– Førstkommende fredag blir det Adventskonsert i kirka. Et helt stjernelag med lokale utøvere deltar. En rekke solister fra Vågan med kantor Terje Brun i spissen. Våganbuketten byr på solosang/ duett, fiolin og trekkspill/ piano. Knut Kirkesæther og Helge Vikjord blir med og trakterer tangentene. Og Vestvågøy gospelkor kommer, så å si rett fra konsert med Chris Medina. Sist men ikke minst; menighetsrådet byr på servering etter konserten, heter det fra Helge Vikjord.

Han håper på godt oppmøte denne siste fredag før advent.