Gå til sidens hovedinnhold

Aldri før har flere meldt seg på: – Ser hvor viktig det er for folkehelsa

Lofoten Skyrace opplyser at de aldri før har hatt flere påmeldte utøvere når kalenderen viser mai.

Det opplyser arrangøren selv i en pressemelding.

For tredje gang arrangeres Lofoten Skyrace denne sommeren. Skyrace Vertikal avholdes 30. juni, hvorav 10 km, 15 km og 32 km vil avholdes den 3. juli.

– I år som i fjor blir det i henhold til gjeldende koronarestriksjoner. Slik det ser ut nå på våren, er det ingen tvil om at folk legger opp til Norgesferie i år også. Det merkes på påmeldingslisten, skriver Lofoten Skyrace, og henviser til rekordstor pågang.

– Allerede før vi er inne i juni har Lofoten Skyrace rekordpåmelding, med over 500 påmeldte totalt på alle distansene. Med så mange på startstreken vil dette være et av Norges største fjelløp i 2021. I skrivende stund har vi kun 100 plasser igjen og vi ligger an til å bli fulltegnet for tredje år på rad, skriver arrangøren.

De er glade for at de i det hele tatt får holde konkurransen, med tanke på koronaviruset.

– Det siste året har dessverre veldig mange konkurranser blitt avlyst, noe som er utrolig synd for arrangørene og særlig deltakerne. Vi ser hvor viktig det er for folkehelsa å ha noe og trene for. Konkurranser og utfordringer er ofte den ekstra lille motivasjonen man trenger for å få gjort treningsøktene man har tenkt.

– Vi har sikret oss verdifull erfaring fra å arrangere fjorårets løp under pandemien, noe som kommer til å gjenta seg i år. Heldigvis ser vi at vi har mulighetene til å kjøre et godt løp i år også. Alle gjeldende smitteverntiltak ivaretas, opplyser Lofoten Skyrace.

Kommentarer til denne saken