(Avisa Nordland)

– Vi har vært om bord på en tilleggsrevisjon i dag. På bakgrunn av denne har vi nå trukket tilbake sikkerhetsstyringsdokumentet, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til NTB.

Har satt krisestab. Store deler av Nordland er berørt

Det betyr at det er funnet avvik i enkelte sikkerhetskriterier i henhold til internasjonale lover, og at fartøyene nå derfor må ligge til kai på ubestemt tid.

– Alvorlig

Aarhus kan foreløpig ikke gå i detalj på hvilke avvik som er blitt avdekket, men sier at det på et generelt grunnlag kan omfatte alt fra overordnet drift, hendelser, mangel på redningsvester eller andre feil om bord.

Han understreker at situasjonen er alvorlig, men håper på en snarlig løsning.

– Vi ønsker jo ikke å holde tilbake fartøy lengre enn vi må, men vi har et ansvar med tanke på sikkerhet, sier Aarhus.

Lagt fram handlingsplan

Boreal har ferjer og hurtigbåter i Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark, Rogaland og Vestland.

Selskapet bekrefter overfor NTB at det onsdag ble avdekket et alvorlig avvik hos dem. Kommunikasjonsrådgiver Jon Kristian Fadnes sier at de har lagt fram en handlingsplan til Sjøfartsdirektoratet, og selskapet avventer nå tilbakemelding på denne.

– Inntil handlingsplanen er godkjent, må rederiets fartøy ligge til kai. Vi beklager ulempen dette medfører for våre kunder og kommer med mer informasjon så fort dette foreligger, skriver Fadnes i en SMS til NTB.