Gå til sidens hovedinnhold

Alle har mulighet til en eller to å være sammen med

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er midt inne i en tid med sterke anbefalinger om å treffe færrest mulig. Vi skal ikke gå på besøk og vi på offentlige arrangementer er det max 10 tilstede. Grunnene til dette er forståelig, og det kan se ut til at tiltakene virker.

De som bor alene har heldigvis fått egne bestemmelser.

  • Dersom du bor alene kan du ha besøk av eller gå på besøk til en til to faste venner eller til en fast husstand. (Helsenorge.no)

Grunnen til dette er også forståelig. Vi har alle behov for sosial kontakt, og en god psykisk helse er en vesentlig del av vår hverdag. Det er blitt sagt «Ensomhet tar livet av flere enn koronaen gjør». Dette er nok ikke dokumentert, men at det oppleves slik for mange er i alle fall et faktum.

Vi vil oppfordre alle som bor alene om å benytte seg av den muligheten som er gitt i smittevernreglene. Finn en eller to som du kan ha jevnlig kontakt med i eget hjem eller i den andre sitt hjem. Og til alle venner og kjenninger av en som bor alene, vær åpen for å være en nær person. Det er ikke alltid like lett å finne en person å ha til fast venn i denne tida, men ikke gi opp. Signaliser at du trenger en å være sammen med, og det vil være flere som har samme ønske. Synes du det er lettest å trekke seg tilbake og vente på bedre tider, ikke gjør det. Bruk muligheten som finnes!

Kommentarer til denne saken