Idrettsprofiler deltar i nordnorsk VM-arbeid

I VERTSBYEN NARVIK: Fra venstre: Roger Bergersen, Erik Røste, Geir-Ketil Hansen, Ingvild Bretten Berg, Tove Moe Dyrhaug, Sigbjørn Aanes, Eirik Frantzen, Sverre Seeberg, Erik Plener og Knut-Eirik Dybdal. Lisbeth Berg-Hansen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

I VERTSBYEN NARVIK: Fra venstre: Roger Bergersen, Erik Røste, Geir-Ketil Hansen, Ingvild Bretten Berg, Tove Moe Dyrhaug, Sigbjørn Aanes, Eirik Frantzen, Sverre Seeberg, Erik Plener og Knut-Eirik Dybdal. Lisbeth Berg-Hansen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Arbeidet for et VM i alpint 2027 i Nord-Norge og Narvik går inn i en ny fase. Nå skal det nordnorske engasjementet smitte over på resten av Norge og ski-verden for øvrig.

DEL

I en pressemelding informeres det om at en ny arbeidsgruppe er i gang, for at VM i alpint i 2027 skal holdes i Nord-Norge.

Styret har fått nye medlemmer, og skiforbundet og det nordnorske miljøet skal jobbe tett sammen i tida fremover.

Med hjerte for Nord-Norge

Sverre Seeberg, tidligere visepresident i det internasjonale skiforbundet (FIS), og Sigbjørn Aanes, tidligere statssekretær for Erna Solberg, er blant de nye i VM-styret. Sigbjørn Aanes ser fram til å ta fatt på arbeidet med å få Alpin-VM til Nord-Norge.

- Jeg er en sportsidiot med hjerte for Nord-Norge. Alpin-VM til Narvik er en unik mulighet til å delta i et felles løft. Dette er en historisk mulighet til å få verdens nest største vinteridrettsarrangement til Norge og Nord-Norge, sier Aanes i pressemeldingen. Han er opprinnelig fra Melbu i Vesterålen.

Skiforbundet betrygget

Ledelsen i Norges Skiforbund (NSF) og styret i VM alpint 2027 har vært samlet til to dagers arbeidsmøte i Narvik. Skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg ble orientert om arbeidet og planene i Narvikfjellet.

- Vi har fått en god oppdatering og er betrygget. Et samlet Nord-Norge står bak, og det er et enstemmig skistyre som har valgt Narvik til Norges kandidat. Nå er vi alle opptatt av hvordan anlegget videreutvikles, og vi skal jobbe sammen internasjonalt for å fremme den norske søknaden, sier Røste.

Godt samarbeid

Knut-Eirik Dybdal er ny styreleder i Alpint VM 2027 AS. Han takker alle som har bidratt til den første fasen av VM-arbeidet som gjorde Narvik til Norges VM-kandidat.

- Nå står vi foran den andre viktige fasen, som handler om å få ferdig anlegget og jobbe for å samle støtte internasjonalt. Og ikke minst handler det om at vi i Nord-Norge og Narvik gjennomfører gode arrangement, som junior-VM i mars neste år, sier Dybdal.

Norges mulighet

Dybdal trekker frem det unike Nord-Norge kan tilby, når han skal beskrive Norges muligheter til å bli tildelt VM.

- Et alpin-VM i Arktis, der fjord og fjell møtes, vil være helt unikt. Dette er Norges mulighet, og vi er alle på samme lag, sier Dybdal.

Søknaden til FIS skal signeres av Norges Skiforbund og vertskommunen Narvik, og sendes til FIS i mai 2021. Ett år etterpå, i mai 2022, beslutter FIS hvor alpin-VM 2027 skal arrangeres.

Det nye styret for alpint VM i 2027 består av følgende personer:

Knut-Eirik Dybdal (Harstad), Tove Moe Dyrhaug (Trondheim), Sigbjørn Aanes (Oslo/Melbu), Sverre K. Seeberg (Oslo), Lisbeth Berg-Hansen (Bindal), Eirik Frantzen (Narvik) og Geir-Ketil Hansen (varaordfører i Narvik).

Erik Plener er daglig leder i selskapet. Forte Narvik ved daglig leder Roger Bergersen bistår administrativt.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags