Lofoten fikk sin første nordnorske alpinmester på 30 år

Nordnorsk mester: Erle Bjørgaas (13) ble under NNM i Harstad i helga Nordnorsk mester i slalåm. Det synes hun er stas. Alle Foto: Espen Mortensen

Nordnorsk mester: Erle Bjørgaas (13) ble under NNM i Harstad i helga Nordnorsk mester i slalåm. Det synes hun er stas. Alle Foto: Espen Mortensen

Artikkelen er over 3 år gammel

Erle Bjørgaas (13) er første Nordnorske mester fra Svolvær alpinklubb på 30 år!

DEL

I helga deltok hun og 40 andre utøvere fra klubben i NNM i Harstad. Erle vant 14-årsklassen i slalåm.

– Jeg var veldig usikker på forhånd. Det er så mange gode utøvere, men jeg hadde håpet på å komme på pallen, sier Erle, og legger til at hun alltid er nervøs før konkurranser.

Men denne gangen turte hun å stole mer på seg selv.

– Jeg tenkte positivt og sa positive ting til meg selv. Det funket, ler hun.

13-åringen sitter med blanda følelser etter helgas triumf.

– Jeg var veldig glad, men man blir jo også litt sjokkert. Det er ganske mange følelser som kommer fram. Vi har ikke fått trent noe særlig her hjemme, men har jo reist litt rundt til blant annet Harstad og Narvik for å trene.

SlalÅm: Tobias Eliassen Nergård (14) kjørte sterkt i både slalåm og Super G.

SlalÅm: Tobias Eliassen Nergård (14) kjørte sterkt i både slalåm og Super G.

Største tilreisende klubb

Sportslig leder i Svolvær alpinklubb, Trygve Bjørgaas, forteller at de til sammen med foreldre og utøvere var 62 personer fra Svolvær som dro til Harstad i helga.

– Vi var en kjempeflott gjeng som både frøs og koste oss. Foreldrene smurte ski og ringa med kubjeller i målområdet. Jeg tror vi gjorde oss bemerket sånn totalt sett på arrangementet, ler han.

På forhånd hadde klubben satt seg en målsetting om æ være sterkt representert på NNM, og å være en av de største klubbene.

Se løperne i denne

– Det klarte vi også, og Svolvær alpinklubb var den største tilreisende klubben i klassen fra fem år og oppover, sier Bjørgaas, og legger til at de konkurrerte i slalåm, Storslalåm og Super G.

U-12: Linus Bjørgaas (11) kom på andreplass i slalåm i klassen U-12.

U-12: Linus Bjørgaas (11) kom på andreplass i slalåm i klassen U-12.

Gode plasseringer

For to år siden satte klubben seg en sportslig målsetting om å ha en nordnorsk mester innen 2020. Med Erles triumf klarte de dette med glans i helga.

– Klubben hadde flere gode plasseringer i både de aldersbestemte klassene og veteranklassene. Det ligger mye trening bak. I år har vi hatt dårlige forhold her hjemme, og reist en del i helgene, men nå blir det forhåpentligvis gode forhold også på hjemmebane, sier Bjørgaas, og legger til;

– Vi er veldig fornøyde med NNM. Vi var mange fornøyde og slitne unger og voksne som reiste hjem på søndag etter en lang rennhelg.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags