Ivrige råskinn på ski

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Se billedserie fra alpinbakken i Harstad

DEL

Svolvær alpinklubb dro med rekordmange medlemmer til storslalåm og slalåmrenn i Harstad i helga. Det ble en suksess.

– At vi har med oss 29 unger på tur er kjempeartig i seg selv. Lokalt har vi ikke snø, men flere har vært i Levi, Bardu og Kiruna og «tjuvtrent» i forkant av dette rennet. Andre var på ski for første gang, åpner Espen Mortensen i Svolvær alpinklubb.

Ønsker fler medlemmer

I helga fikk mange av medlemme for første gang kjenne på spenningen ved å være med på et ordentlig renn. I tillegg fikk de innsikt i hvordan man forbereder seg før man setter utfor løypa.

– De ser hvordan løypa er satt, og dermed forstå hvor hvor de skal ta det litt med ro og hvor man skal gi full gass. Det er en langsiktig treningsform hvor det handler om å bli kjent med formatet, forklarer Mortensen.

En av nykommerne i alpingruppa er Sofie Taraldsen. Som førsteårs konkurransealpinist klinket hun like gjerne til med en andreplass i 16-årsklassen.

– Vi er imponerte over hvor raskt hun har tatt nivået. I alpint er det viktigste å være alsidig. Mange av våre løpere driver også med andre idretter, og det har vi sansen for. Sofie er den eldste løperen vår. Det hadde vært morsomt å fått flere medlemmer i samme aldersgruppe. Det er aldri for sent å lære seg å kjøre alpint, understreker Mortensen.

Skryter av arrangøren

Samtidig gleder han og resten av alpinmiljøet i Svolvær seg over at det er god ettervekst i de yngste klassene.

– Vi har et stort kull som det blir morsomt å følge i årene som kommer. Det motiverer og heier på hverandre, men er samtidig opptatte av å gjøre det bedre enn kompisen. De har en indre «drive» som er morsom å se på. Det er veldig ivrige, blide og fornøyde. For oss er dette en sosial greie, sier Mortensen, som også er full av lovord om arrangørklubben under helgas renn i Harstad.

– I likhet med oss har de hatt en «downperiode», men nå har en ny gjeng blåst liv i klubben igjen. Mange bidro og bakken var helt fantastisk preparert. Nå gleder vi oss til å arrangere renn selv i mars, avrunder Mortensen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken