Lofotkraft gir 30 000 kroner til ambulanseutstyr: - Vi driver i hele Lofoten og er opptatt av å ta vare på folk i alle områder

Både Bil i Nord, initiativtaker Andrè Rosengren Bendiksen og Ambulansetjenesten er svært glade for at man nå kan gå til innkjøp av den første hjertekompresjonsmaskinen. Fra venstre: Thor Drechsler, Andrè Rosengren Bendiksen, Britt Rønning, Jøran Fjellgård og Svein Inge Paulsen.

Både Bil i Nord, initiativtaker Andrè Rosengren Bendiksen og Ambulansetjenesten er svært glade for at man nå kan gå til innkjøp av den første hjertekompresjonsmaskinen. Fra venstre: Thor Drechsler, Andrè Rosengren Bendiksen, Britt Rønning, Jøran Fjellgård og Svein Inge Paulsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten har nå fått inn nok midler til å kjøpe den første maskinen.

DEL

- Vi velger å bidra fordi dette er et flott tiltak, sier kommunikasjons- og kundesjef Siri Sund i Lofotkraft.

- Vi driver vår virksomhet i hele Lofoten, og er opptatt av å ta vare på folk i alle områder av regionen. Det er til dels store avstander i Lofoten, og mange har lang vei til sykehuset. Ambulansefolkene gjør en uvurderlig innsats idag, og hjertekompresjonsutstyret kan både avlaste dem, og i beste fall også bidra til å redde liv, legger hun til.

- Nå håper vi at det kommer inn så mange bidrag at det finansierer utstyr til alle de fire ambulansene. Så utfordringen gir vi videre, avslutter Sund.

Les også:

Vil ha kommune og næringsliv med

Initiativtaker for innsamlingsaksjonen, Andrè Rosengren Bendiksen, er svært fornøyd med Lofotkrafts bidrag. Rundt 160 000 kroner er nå samlet inn.

- Vi har nå fått inn nok penger til å kjøpe den første maskinen som skal til ambulansen i Vågan. Planen er å få bestilt denne snart slik at den er på plass om kortest mulig tid, sier han.

- Innsamlingen fortsetter nå slik at vi også kan få en til ambulansen på Gravdal. For å få dette til er vi avhengige av at næringslivet på Vestvågøy kommer på banen. Vi ser også gjerne at kommunene bidrar til innsamlingen, legger han til og takker avslutningsvis alle som har bidratt til aksjonen så langt.

De som ønsker å bidra til innsamlingsaksjonen kan sette inn penger til konto 1503.45.08000 eller sende via VIPPS til 559446 og merke betalingen med "hjertekompresjonsmaskin".

>>> Det er også opprettet en Spleis i forbindelse med innsamlingen.

Artikkeltags