Lofotprodukt gir 5000 kroner til ambulanseutstyr: – Oppfordrer andre bedrifter på Vestvågøy til å gjøre det samme

Lofotprodukt: Bidrar med 5000 kroner til innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten. Bjørn Håkon Liland ved Lofotprodukt oppfordrer også andre næringsdrivende på Vestvågøy til å bidra til aksjonen.

Lofotprodukt: Bidrar med 5000 kroner til innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten. Bjørn Håkon Liland ved Lofotprodukt oppfordrer også andre næringsdrivende på Vestvågøy til å bidra til aksjonen. Foto:

Innsamlingsaksjonen har fått nok penger til den første maskinen til ambulansen i Svolvær. Nå mangler det 40.000 kroner til en maskin til ambulansen på Gravdal.

DEL

- Vi synes dette er et kjempetiltak, og at dette er noe vi virkelig må være med å støtte, sier Bjørn Håkon Liland ved Lofotprodukt.

Han oppfordrer alle andre næringsdrivende på Vestvågøy til å hive seg rundt å bidra til aksjonen.

– Om mange nok bidrar tenker vi at det ikke vil gå mange dagene før vi kan få inn de pengene som trengs. Slik at også ambulansen på Gravdal kan få en slik maskin.

– Det skal ikke så mye til før vi får det til. Det går til en fantastisk sak. Jo fortere denne maskinen er på plass, jo bedre, sier han.

Oppfordrer drosjeeierne

Liland har også oppfordret sin bror, Trond Liland, til å gi til aksjonen. Han kjører taxi på Vestvågøy og han har nå valgt å gi 1000 kroner til aksjonen.

– Jeg oppfordrer også alle de andre drosjeeierne på Vestvågøy til å gi 1000 kroner. Det er mange som har sponset oss med hjertestartere som vi har i bilene våre. Dette er noe ambulansene skulle hatt for lenge siden, sier Trond Liland.

Initiativtaker for aksjonen, André Rosengren Bendiksen ved Bil i Nord, forteller at de nå mangler mellom 35.000 og 40.000 kroner til den andre maskinen som skal gå til ambulansen på Gravdal.

De som ønsker å bidra til innsamlingsaksjonen kan sette inn penger til konto 1503.45.08000 eller sende via VIPPS til 559446 og merke betalingen med «hjertekompresjonsmaskin».

>> Det er også opprettet en spleis i forbindelse med innsamlingen.

Artikkeltags