Nordlandssykehuset takknemlig for spleis til ambulanseutstyr: - Ikke ofte vi opplever noe slikt

Klinikksjef Harald Stordahl

Klinikksjef Harald Stordahl Foto:

Klinikksjefen ved prehospital klinikk ved Nordlandssykehuset i Bodø takker alle som bidrar til innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskiner til Lofotens ambulanser.

DEL

- Jeg er veldig glad og takknemlig overfor de som har satt i gang dette initiativet. Det er ikke ofte vi som jobber i det offentlige helsevesenet opplever noe slikt, sier Harald Stordahl.

Hvorfor har ikke Nordlandssykehuset selv utstyrt sine biler med slike maskiner?

- Vi har forsøkt å finne økonomi til innkjøp av hjertekompresjonsmaskiner i vårt område, men foreløpig har vi ikke fått rom til dette på investeringfronten. I stedet er nye ambulansebiler blitt prioritert, forklarer Stordahl.

Sikrer kvaliteten

Klinikksjefen forteller videre at hjertekompresjonsmaskiner foreløpig ikke er klassifisert som livsviktig utstyr.

- Men de er et fantastisk hjelpemiddel for våre ansatte i ambulansetjenesten. Og derfor ønsker vi å utstyre alle våre ambulanser med slike maskiner på sikt. Å drive med hjerte-lunge-redning er tungt arbeid. En hjertekompresjonsmaskin både sikrer kvaliteten på kompresjonene og er er viktig HMS-tiltak for våre ansatte, sier han.

Stordahl utelukker ikke at disse maskinene etter hvert vil gå inn i kategorien livsviktig utstyr.

- Luftambulansene våre har slike ombord, men det vil være med på å sikre logistikken om en pasient med hjertestans kan kobles på en hjertekompresjonsmaskin før vedkommende skal transporteres videre med helikopter, sier han.

Stolt over de ansatte

Stordahl understreker at den viktigste jobben når det kommer til hjerte-lunge-redning uansett gjøres av ambulansepersonellet.

- Nordlandssykehuset kan vise til svært gode resultater når det kommer til hjertestans utenfor sykehuset. Det kan man se i hjertestansregisteret, sier han.

- Vi har en veldig god ambulansetjeneste i Lofoten og jeg er veldig stolt over den fantastiske innsatsen våre ansatte legger ned i jobben sin. Det er all grunn til å ha dyp respekt for de som er ansatt her, tilføyer han.

Klinikksjefen forteller videre at man har planene klare for opplæring av ambulansepersonellet i bruken av hjertekompresjonsmaskiner når disse er på plass.

- Andrè Rosengren Bendiksen og Bil i Nord AS har satt i gang et rørende initiativ. Vi er nå forberedt på å ta i mot denne generøse gaven og vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som bidrar.

Fått inn 116 000 kroner

Initiativtakeren selv kan fortelle at det så langt er kommet inn vel 116 000 kroner til innsamlingsaksjonen.

- Jeg er svært glad for alle som bidrar. DSN AS har nylig gitt oss 5000 kroner og Skrova innbyggerforening har overført 2500 kroner. Også Eggum bygdelag har gitt oss overskuddet fra sin kafè på vel 2300 kroner. I tillegg er det kommet inn flere små og større beløp. Alle monner drar, så dette er veldig hyggelig, sier Bendiksen.

De som ønsker å bidra til innsamlingsaksjonen kan sette inn penger til konto 1503.45.08000 eller sende via VIPPS til 559446 og merke betalingen med "hjertekompresjonsmaskin".

>>> Det er også opprettet en Spleis i forbindelse med innsamlingen.
Artikkeltags