Olav Thon inspirert av lokal innsamlingsaksjon: Gir 30 000 kroner til livsviktig ambulanse-utstyr

Olav Thon støtter gjerne opp om innsamlingsaksjonen til hjertekompresjonsmaskiner i Lofotens ambulanser.

Olav Thon støtter gjerne opp om innsamlingsaksjonen til hjertekompresjonsmaskiner i Lofotens ambulanser. Foto:

Hotellgründeren har personlig gitt beskjed om at Bil i Nords innsamlingsaksjon for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten skal støttes.

DEL

- Det synes jeg er veldig hyggelig av min 97 år gamle sjef, og sier mye om at dette er en god sak, sier hotelldirektør Erik Taraldsen ved Thon Hotel Lofoten i Svolvær om Thons avgjørelse.

- Jeg stiller meg helhjertet bak dette. Disse hjertekompresjonsmaskinene er potensielt livsviktige, og for meg er det en gåte at ikke alle ambulanser i hele distrikts-Norge er utstyrt med slike. Vi har jo ikke akkurat et stort sykehus rett rundt hjørnet her vi bor, legger han til.

Rørt over givergleden

Så langt er det kommet inn 89 500 kroner til innsamlingsaksjonen. Denne ble startet av André Rosengren Bendiksen og hans arbeidsgiver Bil i Nord.

- Jeg må si jeg er rørt over givergleden så langt. Det er en god del som har gitt et bidrag så langt, og jeg vil med dette benytte sjansen til å takke alle som har bidratt, sier Bendiksen.

- Nå er vi 89 500 kroner unna å kunne kjøpe den første maskinen som vil gå til ambulansen i Vågan. Klarer vi å samle inn nok penger til en maskin til, så vil den gå til en ambulanse på Gravdal, opplyser han.

- Jeg håper nå at også flere bedrifter ser viktigheten av å ha en slik maskin i sitt nærmiljø og gir et bidrag til dette.

De som ønsker å bidra til innsamlingsaksjonen kan sette inn penger til konto 1503.45.08000 eller sende via VIPPS til 559446 og merke betalingen med "hjertekompresjonsmaskin".

>>> Det er også opprettet en Spleis i forbindelse med innsamlingen.


Artikkeltags