Ekstraavisen Rix avvikles

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

1. januar avviklet Amedia Rix som eAvis. Det betyr at tillegget i eAvis-appen og på nettsidene til alle nettavisene forsvinner.

DEL

Rix ble lansert den 16. april 2015, den gang som Ekstra, og har vært redigert av Romerikes Blad på vegne av Amedia. Formålet med eAvisen har vært å samle innhold fra Norge og utlandet, og tilby det som et supplement til lokalavis-abonnementet.

– Selve ideen om å utnytte journalistikken som lages i Amedia på tvers av titlene, har hele tiden vært god og riktig. Mange av våre lesere etterlyser tilgang til innhold fra andre Amedia-aviser. Rix har også vært en godt redigert nyhetsavis, som mange lesere har satt pris på, sier direktør for innholdsutvikling, Jostein Larsen Østring.

Likevel: Det har skjedd ting siden 2015, og den teknologien har utviklet seg.

– eAvis-formatet er ineffektivt både å redigere og for å eksponere journalistikken, sammenlignet med ny, digital utgaveteknologi som har kommet siden den gang, fortsetter Østring.

I tiden fremover jobber Amedia med å se på nye muligheter for å eksponere relevant, redaksjonelt innhold på tvers av konsernets aviser. Tidligere i 2017 ble det gjort eksperimenter med en «Landet rundt»-boks på enkelte aviser, som ga noen svar på hvordan dette påvirker det lokale produktet.

– Det er også på sin plass å takke Magne Storedal, som har vært ansvarlig redaktør for Rix, og hans ansatte i Romerikes Blad, for den gode jobben de har gjort i 2,5 år med å redigere Rix på vegne av resten av oss, sier Østring.

Artikkeltags