Tirsdag ble det klart at Intersport skal inn i Amfi-senteret.

– De skal etablere en 500 kvadratmeter stor butikk i mellombygget. Dette er en god etablering for både AMFI og Svolvær, fordi vi med dette tilbudet får et komplett utstyrstilbud på sportsfronten, sier senterleder, Ole Kristian Seth, og peker på at Intersport, Sport 1 og Skandinavia er sterke aktører på hvert sitt område innenfor segmentet.

– Det blir en sterk klynge og vi er veldig fornøyd med at Intersport skal etablere seg på AMFI, sier Seth.

  • Les også: Klargjør for å koble AMFI til overgangen mot Kiwi-bygget 

Flere nyetableringer

Fra før av er det kjent at Princess, Jordbærpikene og Ichi Sushi & Noodles skal inn i den nye delen av AMFI. I forlengelsen av Jordbærpikene, skal det også bygges et nytt lekerom.

– I tillegg blir det to interne flyttinger. Kitch'n skal inn i mellombygget, og Ringo og Lille Bille skal sammen inn i et lokalet. Per dags dato har vi fortsatt et lite lokale ledig i overgangen mellom AMFI og mellombygget, som vi nå jobber med å få leid ut, sier Seth, og legger til at resten av den nye bygningsmassen er leid ut.

Det betyr at lokalene hvor Kitch'n og Lille Bille holder til i dag, vil bli ledige.

– Vi har planer for lokalene, men kan foreløpig ikke si noe mer konkret enn at vi skal jobbe med å finne gode løsninger på nyåret, sier Seth.

På nyåret skal også Vinmonopolet utvide lokalene, og ta i bruk deler av det gamle lekerommet.

Litt avhengig av hvordan det blir med ledige lokaler, vil AMFI i Svolvær ha rundt 40 butikker når utbyggingen er ferdig, ifølge senterlederen.

Et handelssentrum

Videre peker Seth på at 2017 så langt har vært et svært positivt år for AMFI i Svolvær. Han tror utbyggingen vil ha stor betydning for byen framover.

– Jeg tror den positive utviklingen vil forsterke seg ytterligere med utbyggingen. Med alt som skjer av aktiviteter og tilbud rundt omkring i Svolvær, er vi trygge på at vi er med på å forsterke bildet vi har i dag av Svolvær som handelssentrum i Lofoten, sier Seth.

Med to nye spiseplasser får AMFI også et helt nytt fokus, ifølge Seth.

– Et kjøpesenter handler om mer enn å kjøpe klær og andre varer. Det skal være en sosial arena, og med bedre servering og bedre kapasitet tror jeg vi kommer til å få mer besøk av lokale, i tillegg til at vi blir mer interessant for tilreisende fra både øst og vest, sier Seth.

I rute foran åpningen

Ifølge Seth er alt i rute foran åpningsdatoen som er satt til torsdag 30. november.

– Det er mye som skjer i disse dager. Nå har vi fått på plass leietakere, og håper at vi ikke får for mange høststormer slik at det forsinker utbygginga.

I forbindelse med åpninga, har de allerede begynt å planlegge hva som skal skje.

– Biltema åpner uka etter. I tillegg er det Black-Friday før åpninga av mellombygget. Vi kommer til å legge opp til noe i forbindelse med både dette, åpningen av mellombygget og Biltema-åpningen, sier Seth, og legger til;

– Vi gleder oss til å åpne, og til å få alt av infrastruktur og parkeringsplasser på normalnivå igjen.