Ane Klaussen Nordstrand er opprinnelig fra Borge, men er for tiden bosatt på Gravdal. I år meldte hun seg for første gang på løpet hvor hun skulle springe en mil. Løpende til målstreken kom hun da klokken blikket 42,41 minutter. Så fant hun ut at hun var første dame i mål.

- Jeg hadde et mål om å springe under 45 minutter, det klarte jeg, og jeg er kjempefornøyd, smiler hun.

- Jeg har ikke trent til Gravdalsløpet, derimot så er dette en del treningen til Lofoten Skyrace som jeg skal delta på i juli. Da skal jeg løpe 32 kilometer. Det blir nok ikke seier der, da jeg hørte rykter om at Therese Johaug skulle delta, men gøy blir det, ler Nordstrand.

- Bra at alle kan delta

- Jeg deltok fordi jeg er glad i å løpe. Utenom det trener jeg ikke så mye, men jeg prøver å komme meg ut. Selve løpet gikk helt greit. De tre siste kilometerne var tunge. Heldigvis var det drikkestasjoner som tilbydde saft på veien, forteller Ane.

- Det er fine forhold i dag, solskinn og alt. Jeg synes at Gravdalsløpet er et fint tiltak. Det er fint at de tilrettelegger det slik at alle kan delta, uansett om de ønsker å løpe, sykle eller gå.

Eneste fra Vågan til topps

Pål Dybfest (44) er egentlig fra Vågan, men kjørte til Gravdal for å delta på løpet. Han var den eneste deltakeren fra Aust-Lofoten.

- Løpet gikk veldig bra. Det er stas å bli tatt imot med flagg og blomster ved målstreken. Jeg tror tiden kom på 38,13, det jeg er fornøyd med. Det er også litt ekstra gøy å ta turen til Vestvågøy og stikke av seieren, spøker han.

- Jeg trener tre til fire ganger i uka der jeg sykler og drar på fjellet. Jeg var med på Lofoten Ultra Trail tidligere i juni, og nå forbereder jeg med til Lofoten Triatlon som skal være i midten av august. Derfor blir det mye løping og svømming i havet, forteller Vågan-væringen.

Se bildeserien fra Gravdalsløpet:

Bildeserie

Se bildene fra Gravdalsløpet