Gå til sidens hovedinnhold

Anita, Ruth og Perly oppfyller ønsket til Torbjørn: - Vi er spente på hvor mange som kommer

Tidligere i september skrev Lofotposten om Torbjørn Josefsen (90). Han foreviger kjærligheten til sin avdøde kone, Inger Johanne, ved å donere et støttefartøy i hennes minne til Redningsselskapet. Josefsen har også et sterkt ønske om å skape et samlingssted for eldre og ensomme i Svolvær. Han bidrar derfor til oppgradering av Redningsselskapets base i Svolvær.

- Det blir etablert en ny inngang og satt opp skillevegger slik at den ene salen i båthuset kan brukes til dette. Da får jeg ønskene mine oppfylt. Jeg har savnet et sted hvor eldre og funksjonshemmede kan møtes for en kopp kaffe, slik de har andre steder, fortalte Josefsen.

Nå blir ønsket realisert, forteller leder i Svolvær Redningsforening, Ruth Andorsen. Fra og med oktober vil det den andre torsdagen i hver måned inviteres til sosialt lag for eldre og ensomme på RS-basen på kaikanten i Svolvær. Første samling skjer med andre ord 14. oktober.

- Torbjørn ønsker dette, og foreningen vår har besluttet at vi starter med dette nå i oktober. Vi ønsker å gjøre eldre og ensomme oppmerksomme på tilbudet, forteller Andorsen.

Hun legger til at arrangementet også er tilrettelagt funksjonshemmede. Hvilken form og fasong det nye tilbudet vil ha er foreløpig ikke spikret, men Andorsen forteller at det på første samling vil være loddsalg, bli servert kaffe og kaker, og Knut Krogstad vil bidra med musikalske innslag. Tilbudet er gratis.

- Vi er spente på hvor mange som kommer. Vi håper det blir mange, for Torbjørns del. Vi synes dette er et veldig flott initiativ av ham. Det er helt utrolig hva den mannen har gjort. Han er en fantastisk person, sier Andorsen.

Les også

Torbjørn (90) hedrer sin kones minne med milliongave til Redningsselskapet

Kommentarer til denne saken