Gå til sidens hovedinnhold

Anleggsarbeid i Svolvær – Slik endres kjøremønsteret i sentrum

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste uke startet anleggsarbeid i Svolvær.

Arbeidet blir gjennomført for å gi bedre leveringssikkerhet og kapasitet i strøm- og vannforsyningen i Svolvær. Lofotkraft og Vågan kommune går sammen om graveprosjektet.

– Det gjør vi både for å redusere ulempene for publikum og for å kunne dele på kostnadene til rigging, omfyllingsmasse, sikring, sprenging og asfaltering. Vi velger å gjennomføre anleggsarbeidet nå i februar/mars, sånn at vi unngår graving i sentrum i turist-høysesongen til sommeren, skriver Siri Sund, kommunikasjons- og kundesjef i Lofotkraft, en pressemelding.

Planen er å starte med rigging og tining mandag 10. februar. Selve gravearbeidene starter onsdag 12. februar. Hele anleggsperioden er beregnet å vare i 5–6 uker.

Sperringer og enveiskjøringer blir skiltet.

Her er noen viktige punkter:

  • Det blir enveiskjøring fra rundkjøringen på E10 og ned Lofotgata, i retning Vorsetøya. Dette gjelder fram til innkjøringen til Power/parkering byggmiks.
  • Veien mellom Lofotgata og Sivert Nilsens gate (Trollfjordgata), som nå fungerer som parkeringsplass, åpnes for trafikk. Det blir ikke tillatt å parkere her i anleggsperioden.
  • Tungtransport til/fra Vorsetøya må kjøre via Trollfjordgata og Sivert Nilsens gate.
  • Områder som blir berørt av graving er Lofotgata, Valgata, området som nå er parkeringsplass mellom «KIWI-bygget» og gamle Hotell Royal, samt området mellom Biltema og Rødsand.

Publikum må være forberedt på at det kan bli endringer i planene.

Har kontaktet berørte

– Lofotkraft har vært i direkte kontakt med driverne av REMA, Biltema, Norvik, Alti, Rødsand, Svolværterminalen og Power, samt med styreleder i Valgata borettslag. Beboerne der vil også bli varslet på SMS. Vågan kommune har hatt dialog når det gjelder endret parkeringsmønster i sentrum, forteller Sund i pressemeldingen.

– Entreprenør Rasmussen Anlegg vil fortløpende vurdere behovet for å kjøre to skift for å minske ulempene, blant annet når det skal graves ved rundkjøringen Rema/Rødsand, skriver Sund videre.

Kommentarer til denne saken