Gå til sidens hovedinnhold

Anleggsleder bekymret over råkjøring i anleggsområde:- Det haglet stein rundt ørene

Artikkelen er over 1 år gammel

Anleggsleder Stein Tore Markussen i Holdahl maskin og Transport AS er bekymret for sikkerheten til de ansatte etter at de til stadig opplever råkjøring og farlige forbikjøringer i anleggsområdet i Gjerstadbrekka.

For abonnenter

I desember 2018 startet Holdahl Maskin og Transport AS arbeidet med å bygge ny gang- og sykkelvei mellom Ballstad og Gravdal. Omleggingen av veien var også med i prosjektet.

Det er skiltet 50-sone gjennom hele anleggsområdet, og det har også i perioder vært lysregulert.

Livsfarlig galskap

Stein Tore Markussen, som er anleggsleder, forteller at mange av bilistene ikke bryr seg om at det er skiltet 50-sone i området.

– Etter at veien er blitt bedre har vi opplevd at det kjøres mye hardere, og langt over fartsgrensen. I denne uka filmet vi en liten hvit kassebil som i høy hastighet foretok en forbikjøring på en bil opp Gjerstadbrekka. Vi har tatt ut filmen, og den vil bli levert politiet sammen med en anmeldelse sier Markussen.

Han betegner en av episodene som livsfarlig galskap.

– En personbil som var på tur mot Ballstad foretok en forbikjøring i høy hastighet på to andre biler i svingen nede i brekka. Vi hadde folk som jobbet i grøfta, og det haglet stein rundt ørene på dem. Det var bare flaks at ingen ble truffet. En sånn kjøring er galskap- livsfarlig galskap, slår han fast.

Han forteller også at de opplever at førere av tyngre kjøretøy heller ikke tar hensyn.

– I vinter kom det en stor lastebil i høy hastighet. Da bilen traff et hull så fikk bilen kraftig sleng. Heldigvis gikk det bra, men det var bare flaks., forteller anleggslederen før han fortsetter.

– Det har vært en merkelig kjøreadferd og mangel på respekt for lys og skilting helt siden vi startet. Da vi hadde lysregulering var det mange som ikke respekterte at det var rødt lys. Vi hadde eksempler på biler som kjørte forbi 3–4 biler som hadde stoppet for rødt.

Hastigheten har økt

Markussen legger ikke skjul på at de har fått mange henvendelser fra folk som har klaget på at veien har vært hullete.

– Det har vært en del hull, det innrømmer vi. Paradokset er at når vi har utbedret veien så har hastigheten økt. Vi har vært i kontakt med politiet og de har vært her, men det har ikke hjulpet. Jeg velger nå å gå ut i Lofotposten for å be bilistene om å respektere skiltingen. Grunnen til at det er 50-sone er at vi som jobber i anlegget kan arbeide trygt og sikkert. Jeg ber nå alle som ferdes gjennom anleggsområdet om å respektere skiltene, og ta hensyn til vi som jobber i anlegget, sier anleggsleder Stein Tore Markussen som forteller at det er folk i alle aldre som kjører altfor for gjennom anleggsområdet.

Han sier at de har fått en del kjeft, men også oppmuntringer.

-Jeg ble stoppet av en mann som fortalte at han hadde slitt ut bilen på grunn av den dårlige veien. Og da han sa at skylda var han egen. ble jeg litt glad. Han var klar på at han ikke hadde kjørt etter forholdene. Skulle ønske alle hadde tenkt sånn, avslutter Stein Tore Markussen i Holdahl maskin og transport AS.

Kommentarer til denne saken