Eirik Nilsen fra Kirkenes har fått drapstrussel for sitt engasjement for flyktningene i Vestleiren, hvor flyktninger var plassert i påvente av utkastelse fra Norge, skriver ifinnmark.no

Det bekrefter pressetalsperson Linn Landro i den landsdekkende bevegelsen Refugees Welcome To Norway.

– Trusselen er ganske grov. Det var en direkte drapstrussel, sier Landro.

Avsender av trusselen skrev følgende:

«Fine skylapper du har Erik Nilsen lever du i ei boble, du er sosialistisk avskum av verste merke du vil ha muslim skitten til Norge. Snart banker jeg på døra di og du er ute av folkeregisteret med et nakkeskudd, du som dyrker disse muslimene med hud og hår. SNART ER TOGET GÅTT».

– Vanlig å bli truet

Eirik Nilsen, leder i aksjonsgruppa Refugees Welcome To Arctic, ble landskjent for sitt engasjement for flyktninger da han ble arrestert etter ha forsøket å hjelpe en gravid kvinne å flykte fra Vestleiren i Kirkenes, hvor flyktninger var plassert i påvente av utkastelse fra landet.

iFinnmark har ikke lyktes å få en kommentar fra Nilsen.

Landro sier at det er vanlig at personer som stikker seg ut i den store mengden og hjelper flyktninger, får trusler av ulike slag.

– Det er utbredt. I denne sammenheng er det mange som skal ta de som hjelper flyktninger, stille de til veggs og konfrontere de og skremme de, sier hun og legger til:

– Vi er en stor bevegelse, det er hverdagslig. Vi ser det på forumene våre og i personlige meldinger.

Men trusselen mot kirkenesværingen Eirik Nilsen er i en annen kategori enn de «vanlige» truslene, ifølge henne.

– Dette blir politianmeldt. 

Anmeldt

Jourhavende politiadvokat hos Finnmark Politidistrikt, John Kåre Olsen, opplyser at politiet har tatt imot en anmeldelse som går på trusler rettet mot en innbygger. Olsen vil ikke gi ut detaljer om anmeldelsen, annet enn at den ble levert fredag morgen og at politiet har igangsatt etterforskning.