Mandag kveld rundt klokken 18.30, var den 12 år gamle sønnen hennes på vei fra familiehjemmet i Nybyen og til Klatreparken.

Ved fotgjengerfeltet fra Repslagergata og over mot Våganhallen, går sønnen over veien. Da blir han ropt etter.

Lokket med snacks

– Når han snur seg rundt får han spørsmål om han ville bli med han hjem for å få noe snacks, forteller moren, som har vært i kontakt med både politi og skole for å advare andre.

– Han hadde svart nei takk, og tilfeldigvis sett storebroren og fikk ringt han. Storebroren og en venn fulgte han hjem igjen, forteller moren.

Sønnen har forklart at det dreide seg om en voksen mann.

Snakk med barna

Jakobsen har tidligere snakket med barna sine om hva de skal gjøre hvis de havner i lignende situasjoner.

– Jeg så på sønnen min at han var litt usikker på hvordan han skulle håndtere situasjonen. Han ringte jo ikke meg. Jeg har unger som er både eldre og yngre. Mange lar barna sine være ute på ettermiddagen, sier hun og viser til at de har gitt yngstejenta på åtte år få lov til å være ute på skoleplassen, som er like i nærheten av familiens hjem.

Hun har valgt å ta saken i egne hender for å få varslet mange om hendelsen.

– Jeg varslet politiet mandag kveld. Da skulle de gi beskjed til patruljen som skulle se etter bilen. Skolen ville ikke melde fra om det, før det var avklart med politiet. Så derfor tok jeg saken i egne hender for å få det ut. De aller fleste har små unger, sier hun og oppfordrer folk til å følge med ungene sine.

Politiet var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag formiddag.