Sydalen-gutten var nemlig en av løperne i Kabelvåg- Svolvær skiklubb som hadde reist sørover for å delta i massemønstringen.

– Jeg synes det var stort å få gå i Holmenkollen som jeg har sett så mange ganger på TV. Det var kjekt å få gå i de samme løypene som verdenseliten bruker når de går verdenscup her, sa Anton som er 12 år gammel.

Sjuendeklassingen møter jevnlig på fellestreningene til skiklubben. Han spiller også fotball i Strauman. Han synes det er vanskelig å svare konkret på spørsmålet om hva som er artigst av langrenn og fotball ettersom han liker begge deler veldig godt. Fjellheim Ulriksen har tenkt å fortsette med langrenn.

Men er usikker på hvor hardt han kommer til å satse de neste årene.

Håper på flere starter

- Jeg håper også jeg får muligheten til å delta i Ungdommens Holmenkollrenn til neste år ettersom dette ga mersmak, sa Anton.

Han og de andre lokale utøverne fikk føle på kroppen at både motbakkene og utforkjøringene i Kollen er av det strabasiøse slaget. Det kan være utfordrende å holde seg på beina når det er så mange deltakere og underlaget er så løst som det som var tilfelle i år.

-Jeg synes løypene var brukbare, sa Anton som var mange erfaringer rikere da han søndag kveld satte seg på flyet som skulle frakte han og klubbkameratene fra Gardermoen og til Evenes. På det tidspunktet gikk en lang og innholdsrik helg på Østlandet mot slutten.

Fjellheim Ulriksen og Bjørn Erik Olsen som var en av to ledere, var godt fornøyd med det sportslige og sosiale utbyttet.

Inspirasjonstur

-Deltakelsen i Ungdommens Holmenkollrenn er først og fremst en inspirasjonstur for utøverne på dette alderstrinnet. Det sosiale betyr like mye

som det sportslige. Derfor toner vi ned resultatfokuset. Forhåpentligvis så fører denne positive opplevelsen til at flesteparten fortsetter å være en del av miljøet i skigruppa, sa Olsen som hadde det travelt under Oslo-oppholdet.

Han og Jan Eivind Fredly var både reiseledere, smørere og trenere for den lokale troppen som delte seks utøvere og to voksne. De aller fleste lokale ansiktene som konkurrerte i Holmenkollen, skal ha med seg noen renn til før de setter vekk konkurranseskiene for vinteren og finner frem fotballsko, joggesko og utstyr som er mer egnet for sommerlige aktiviteter.