Kort tid før midnatt lørdag varslet veitrafikksentralen om et steinras på fylkesvei 7730, Finstadveien, mellom Sennesvik og Storfjord på Vestvågøy.

Statens vegvesen var på befaring på Finstadveien både på søndag, og mandag formiddag. Mandag konkluderte Jon-Roger Sørvang med at veien ikke kunne åpnes.

– Veien vil ikke åpnes i dag. Entreprenør er ikke på plass, og det blir fort mørkt med tanke på å få ryddet unna det som ligger her. Samtidig gjør vi nå løpende vurderinger på området. Det har regnet mye, og er ikke de beste forholdene. Det kan hende det kommer mer ned fra fjellsiden, det vet vi ikke. Så får vi se hva det blir. Det er også omkjøring i området, så det er ingen som vil bli berørt av at veien er stengt, sier John-Roger Sørvang i Statens vegvesen.

Mandag hadde han med seg geolog Iselin Bakkhaug fra Nordland fylkeskommune til rasområdet.

– Det ser ikke ut til at det ligger steinblokker i skråningen som vil komme helt ned til veien. Hvis været tillater det, vil vi i dag forsøke å sende opp drone, for å få et klarere bilde av hvordan det ser ut i fjellsiden, sier Bakkhaug.