Rett før midnatt natt til søndag gikk det et steinras på fylkesvei 7730, Finstadveien, mellom Sennesvik og Storfjord på Vestvågøy.

Veien har de påfølgende dagene vært stengt, hvor Statens vegvesen har vært på befaring de seneste dagene. Mandag hadde de med seg geolog Iselin Bakkhaug fra Nordland fylkeskommune, som så på området via drone mandag.

– Hun fikk tatt gode dronebilder hvor vi konkluderte med at det kunne være mer som hengte løst, oppe i området hvor det har løsnet. Tirsdag tok geologen seg en tur opp til fots, og fikk konstatert det vi trodde. Det er noen store steinblokker der oppe, som sannsynligvis vil komme ned med tiden. Men, sånn som det ser ut i dag, er det trygt, sier John-Roger Sørvang i Statens vegvesen.

Det ser dog ikke ut til at veien vil åpnes onsdag.

– Vi har blitt enig om å åpne veien så snart forholdene ligger til rette for det. Det blir neppe onsdag, ettersom det er meldt en god del nedbør da. Vi har tatt sikte på torsdagen, at vi begynner arbeidet når det blir lyst i 9-10 tiden. Vi regner med at veien igjen blir farbar torsdag ettermiddag, sier Sørvang.