Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidet med den nye vikingbarnehagen er i gang

Artikkelen er over 1 år gammel

Borg Vikingbarnehage driver i dag i leide lokaler i Hagvågen. Nå er arbeidet i gang med å bygge ny og moderne barnehage som skal stå ferdig til neste sommer.

Borg Vikingbarnehage er en privat barnehage som ligger i Hagvågen på Vestvågøy. Barnehagen eies av Hagvåg barnehage AS. Barnehagen driver i dag i leide lokaler, og er fordelt på to avdelinger, en på borg og en i Hagvågen. Barnehagen har i mange år jobbet for bli herrer i eget hus, og nå blir dette en realitet.


Bygging av ny barnehagen var ute på anbud, og det var Lofotr Bygg og Anlegg AS som fikk anbudet.

Ny hverdag

Nå er arbeidet med den nye barnehagen i gang. Borg vikingbarnehage blir liggende i landlige omgivelser like ved skiløypa på Borg.

– Det blir så flott her. Vi kommer nært naturen, med flott utsikt. Vi har jobbet lenge med prosjektet, og derfor er det godt å se at vi endelig er i gang, sier Britt-Iren Walle som er styrer i Borg Vikingbarnehage.

Hun forteller at barnehagen får et bruksareal på 390 kvadratmeter.

– Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med Lofotr Bygg og Anlegg AS og har fått kommet med våre ønsker og innspill. Vi føler at vi får den barnehagen vi har ønsket oss. Det blir en helt ny hverdag for både barn og voksne i forhold til det vi har i dag. Vi gleder oss både til å ta i bruk den nye barnehagen, og ikke minst den flotte naturen som ligger rundt, sier Walle.

Den nye barnehagen blir å koste i underkant av 20 millioner.

Relativt stor jobb

Reidar Samuelsen i Lofotr Bygg og Anlegg AS er glad for at de fikk jobben med å bygge barnehagen.

– For oss er dette en relativt stor jobb. Vi har bygget Blesthallen og andre store bygg, men det er første gang vi bygger en barnehage. Det stilles mange konkrete krav til en barnehage. Det er blant annet et arealkrav per barn. I tillegg stiller også Arbeidstilsynet krav til arbeidsplassene. Også når det gjelder uteområdet er det krav. Utearealet skal være seks ganger så stort som det arealet som barna har til disposisjon inne. Alt dette har vi løst i godt samarbeid med barnehage, og blant annet Arbeidstilsynet, sier Samuelsen.

Han forteller at veien opp til barnehagen avsluttes i en rundkjøring som sikrer trygg av og påstigning.

– All trafikken blir å gå en vei. Det gjør at veien blir tryggere. Det blir en stor parkeringsplass som på ettermiddagstid kan brukes av dem som benytter turløypa. Vi har hatt en konstruktivt samarbeid med Blest og andre involverte, sier Reidar Samuelsen.

Han roser også entreprenør Trygve Martinsen & Sønn AS som har gjort grunnarbeidet.

– Vi starter med mur og betong i neste uke, og bygget forventes å komme i slutten av juni, sier han.

Til neste sommer står den nye barnehagen ferdig.

– Det blir et flott bygg, og vi gleder oss, sier Britt-Iren Walle og får støtte av Reidar Samuelsen.

Barnehagen i dag har 41 plasser, og er rundt ti ansatte.Kommentarer til denne saken