Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidet med nytt hotell nærmer seg: – Vi vil samarbeide tett med VM i Skreifiske

Artikkelen er over 2 år gammel

Thon er straks klare for å starte rivingen av Kjølelageret i Svolvær. Konserndirektør Morten Thorvaldsen er klar på at de vil samarbeide tett med VM i Skreifiske både før og etter at hotellet står klart.

I fjor kjøpte Thon Hotels hotellprosjektet til de lokale aktørene i Kaikanten Eiendom på Kjølelageret. De skal dermed bygge sitt andre hotell i Svolvær, og nå nærmer det seg byggestart.

– Status nå er at vi jobber for fullt. Vi skal da gå i gang med å reise et nytt hotell på rundt 250 rom og noe kurs og konferanse-kapasitet, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen.

– Vi jobber med å med de siste tegningene for å legge siste hånd på verket, blant annet også med tanke innredningen, legger han til.

Samarbeid med VM

Målet er at arbeidet med å rive dagens bygninger på kjølelager-tomta skal starte i midten av april. Årets VM i skreifiske går dermed som planlagt.

– Vi håper vi starter så fort vi ser midten av april og etter påske. Deretter går det slag i slag, sier Thorvaldsen.

– Når vil hotellet kunne stå ferdig til bruk?

– Det er et godt spørsmål! Jeg tror vel fra det er ferdig revet på tomta og framover at vi snakker om starten av 2022.

I planene har det hele veien vært tenkt satt av plass til VM i skreifiske i det nye hotellet. Det ligger fortsatt til grunn, og betyr at VM fortsatt skal kunne ha tilhold her i framtida.

– Det ligger i bunn og det vil vi ta høyde for, slår Thorvaldsen fast.

VM-arrangøren må imidlertid finne alternative lokaler mens byggingen pågår.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal samarbeide godt med VM i Skreifiske, slik at de føler seg trygge på at selv om det nå blir revet vil vi se på alternativer fram til vi får på plass nybygget, sier han.

Ser markedet

Thon har i dag en rekke konferanser tilknyttet hotellet som allerede er i Svolvær, og med storsalen i kulturhuset som base. Morten Thorvaldsen mener det er marked for mer konferanse-kapasitet i byen.

– Vi mener i alle fall å ha sett at det markedet er der. Vi vil kanskje gå litt annerledes ut og fange et litt breiere spekter på kurs, konferanse og opplevelse her.

Hotellet får en byggehøyde på mellom seks og syv etasjer. Det er arkitekt Stein Hamre som står bak utformingen av hotellet. Vågan kommune har allerede godkjent planene for utbyggingen i havna.

Det er blant annet tegnet inn en havnepromenade tilknyttet det nye hotellet. Thorvaldsen er klar på at de har forventninger når de nå øker kapasiteten i Svolvær kraftig og fordobler egen satsing i byen.

– Vi har bestandig store forventninger uansett hvor vi bygger nytt, sier han og understreker at det enda gjenstår å avklare flere detaljer i prosjektet.

Thon har også skissert at de ser for seg en form for samdrift med Thon Hotel Lofoten. Erik Taraldsen blir etter planen felles direktør for de to hotellene.

Kommentarer til denne saken