Nybø er fra Sola og har lang erfaring fra lokalpressen. Det siste året har han jobbet som journalist i Svalbardposten, og før det har han vært i Fanaposten i ulike roller.

– Med Kent Roar får vi en redaktør som har hjertet sitt i lokalpressen og som vil bidra sterkt til å utvikle Lofot-Tidende videre i den gode stimen vi er i, sier styreleder Marit Skog i Lofot-Tidende, i en pressemelding.

I tillegg til sin erfaring fra Svalbardposten og Fanaposten har Nybø jobbet både i TV2, Solabladet, Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis. Han har journalistutdanning fra Universitetet i Stavanger.

– Jeg gleder meg veldig til å flytte til Lofoten og være med på å videreutvikle Lofot-Tidende sammen med mine nye kolleger. Vi skal være gode på nyheter og gode digitalt, tett på folk og fortsatt lage en lokalavis som engasjerer innbyggerne i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes. Jeg ser også fram til å bli en del av et offensivt Amedia, som har vist stor vilje til å satse på unge og ambisiøse ledere, sier 31-åringen i den samme pressemeldingen.

Nybø tar over for Erik Magnus Samland, som har hatt jobben som ansvarlig redaktør siden september 2018. Den nye ansvarlige redaktøren og daglige lederen tiltrer 14. januar.