"Mymint" ble årets lærling - Drømmen er kokkelandslaget

Et av flere kjøkken på Thon hotell Svolvær. Akkurat dette er et åpent kjøkken midt i restauranten.

Et av flere kjøkken på Thon hotell Svolvær. Akkurat dette er et åpent kjøkken midt i restauranten. Foto:

20-åringen Siriyaporn Rithisirikrerg (kallenavn: "Mymint") fra Strønstad ble kåret til årets lærling av "Opplæringskontoret for Restaurant Og Matfag I Nordre Nordland" 2019, og nå er drømmen å havne på kokkelandslaget. Planen for 2020 er først og fremst å ta tilbake førsteplassen til Thon hotell Svolvær i å ha Norges beste hotellfrokost.

DEL

Når "Mymint" får spørsmålet: Hva er det som skiller deg ut, svarer hun:

- Jeg vil påstå at jeg tar veldig godt vare på folkene rundt meg, spesielt lærlingene som kom etter meg. Jeg tørr også å si det jeg mener til alle tider, og er jeg er hele tiden "meg selv".

Det stemmer ganske godt utifra juryen sin begrunnelse også.:

- I begrunnelsen for Årets lærling heter det bl.a at hun er en rollemodell . Hun viser rett og slett en tydelig omsorg for andre lærlinger,og bidrar mye mer enn man kan forvente slik at lærlinger som kommer inn i bedriften blir inkludert både i arbeidsmiljøet og i nærmiljøet. Årets lærling har vunnet Thon Hotell sin kokkekonkuranse for lærlinger.

Kan du beskrive følelsen du hadde akkurat når du ble "årets lærling"?

- Egentlig tenkte jeg bare "shit!" Herregud, folk setter virkelig pris på den personen man er. Det var overraskende, og samtidig fikk jeg en bekreftelse på at det jeg holder på med er på riktig vei.

Hvordan vant du kokkekonkurransen?

- Ved å jobbe rent, som er veldig viktig, også rett og slett bare presentere maten du har laget. Det er fem dommere som som smaker på maten, og en dommer som sjekker hvordan du jobber, om det er rent på kjøkkenet- og i kjøleskapet.

Drømmen til Mymint er å havne på kokkelandslaget, og hvordan hun skal jobbe mot det, forklarer hun slik:

- Jeg har blitt kjent med de som allerede har vært på landslaget, og har veldig god kontakt med de. Så egentlig tenkte jeg bare å være meg selv, gjøre jobben min, og konkurrere videre.

Siriyaporn Rithisirikrerg (Mymint) i øverste etasje på hotellet hvor hun jobber som kokk.

Siriyaporn Rithisirikrerg (Mymint) i øverste etasje på hotellet hvor hun jobber som kokk. Foto:

Trives du i Svolvær?

- Jeg trives veldig godt her på hotellet i Svolvær. Vi er et veldig stort hotell for en liten by, og har masse turister og muligheter med mye forskjellig mat. Her lærer jeg alt mulig for å bli en god kokk, som for eksempel À la carte, julebordservering, bankett, og ha en av Norges beste frokoster. Planen for 2020 er å ta tilbake førsteplassen vi hadde i 2016. Scandic Nidelven i Trondheim har hatt den plassen i noen år nå. Vi havnet på andreplass både i 2017- og 18.

Mymint fikk fast jobb som kokk etter lærlingtiden, og har et par råd til nye lærlinger som håper på å bli den neste "årets lærling", eller konkurrere.

- Bli selvstendig så fort som mulig, og bidra med å skape et fint miljø for andre rundt deg.

Artikkeltags