Disse gutta vil jobbe gratis for å hjelpe andre

Marius Olufsen (t.h.), Oliver Dragsten, Binjam Mogos og Heike Selnes oppfordrer alle som har småjobber de vil ha unnagjort om å ta kontakt.

Marius Olufsen (t.h.), Oliver Dragsten, Binjam Mogos og Heike Selnes oppfordrer alle som har småjobber de vil ha unnagjort om å ta kontakt. Foto:

8. klassingene Marius, Oliver, Binjam og Heike leter nå etter småjobber i Svolvær - og ber interesserte om å ta kontakt.

DEL

- Grunnen til at vi vil ha jobber er fordi vi tar et valgfag som heter Innsats For Andre, forteller Oliver Dragsten (13).

- Gjennom dette faget skal vi hjelpe andre ved å gjøre småjobber. Dette kan for eksempel være å måke snø, ta inn hagemøbler, lufte hunder, handle, pante flasker, ta ut søppel eller vaske. Vi kan gjøre det meste, bortsett fra å handle snus, alkohol eller legemidler, legger han til.

Tar seg ikke betalt

Sammen med Binjam Mogos, Marius Olufsen og Heike Selnes håper Oliver nå å få napp på småjobber i Svolvær.

- Vi har prøvd å skaffe oss jobber, men foreløpig har vi bare blitt avvist, sier Heike.

Guttene opplyser videre at de kan jobbe mandags formiddag, eller ettermiddager ved behov. Om jobben er stor, stiller de alle sammen. Ellers er planen å jobbe to og to.

- Og vi gjør alt gratis. Om noen likevel insisterer på at de skal betale oss, så må vi bake noe og gi tilbake, smiler Oliver.

Dere synes ikke det er litt dumt å måtte jobbe uten å få betalt?

- Nei. Vi har jo valgt dette selv og vi er vante til å hjelpes til hjemme, så det går helt fint.

Gode egenskaper

Også lærer Eline Øwre håper guttegjengen nå får innpass hos enten private eller bedrifter.

- Dette er fire veldig flott gutter, som kan ta i et tak, sier hun, og ber potensielle arbeidsgivere ta kontakt med henne på telefon 90799187.

Elevene selv vil gjerne framheve sine positive egenskaper avslutningsvis:

- Vi er veldig trivelige. Og så har vi humor og godt humør!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken