Gunnar Aarstein: - Ordføreren bortforklarer

Gunnar Aarstein.

Gunnar Aarstein. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunelegens og kommunalsjef helse sitt forsøk på å disiplinere sykepleier Rigmor Ingebrigtsen var ikke bare et brudd på kommunens etiske reglement og dermed illojalt i forhold til arbeidsgiver, kommunestyret. Likeså viktig er det signalet det sender til de ansatte i helsesektoren, at de må passe kjeften og at de blir overvåket av arbeidsgiver, også på egen Facebook-side.

DEL

MeningerOrdfører Eivind Holst i Vågan greide ikke å levere et tydelig forsvar for ytringsfriheten da han kommenterte kommunelegens innkalling av Ingebrigtsen i Lofotposten torsdag.

Ordføreren legger til grunn kommunalsjefens bortforklaringer om at hensikten med møtet Ingebrigtsen var innkalt til, var å ha en hyggelig samtale om rolleforståelse og ytringer. Ordføreren antyder til og med at det var uklokt av Ingebrigtsen å ytre seg på Facebook! Dermed legger han større vekt på å ha et godt forhold til sine nærmeste på rådhuset enn å slå fast den standarden for ansatte og politikeres ytringsfrihet som han til nå har praktisert i Vågan kommune.

Man blir ikke innkalt til sjefene med beskjed om å ha med tillitsvalgt, dersom hensikten bare var en hyggelig samtale. Det må heller ikke herske tvil om at Ingebrigtsen er habil til å uttale seg om kommunenes hjemmetjenester i distriktene, både som politiker og som ansatt. Kommunelegens innkalling av Ingebrigtsen er ikke bare et brudd på kommunens etiske reglement og dermed illojalt i forhold til arbeidsgiver, kommunestyret. Likeså viktig er det signalet det sender til de ansatte i helsesektoren, at de må passe kjeften og at de blir overvåket av arbeidsgiver, også på egen Facebook-side.

Vågan konkurrerer hardt med andre kommuner om å få tak i helsearbeidere. Kommunelegens innkalling var et dårlig rekrutteringstiltak. Vi trenger trygge ansatte, som føler seg verdsatt, som står i jobben, som ikke blir syke eller tidligpensjonerte eller søker seg til andre kommuner. Derfor er det skuffende at ordføreren ikke greide å være tydelig i forhold til ansattes ytringsfrihet. Kanskje gjorde helseadministrasjonen en tabbe da de gikk løs på en sykepleier fra Rødt?

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags