126 færre uten arbeid i Lofoten

LEDIGE: Arbeidsledigheten gikk kraftig ned i Lofoten i oktober

LEDIGE: Arbeidsledigheten gikk kraftig ned i Lofoten i oktober

Ved utgangen av september var 321 personer helt uten arbeid i de seks lofot-kommunene. Det er 126 færre enn på samme tid i fjor.

DEL

Tall fra Nav viser at landet sett under et er antall helt arbeidsledige på 61 314 personer i september. Dette er en nedgang på tre prosent fra samme måned i fjor, og ledigheten ved utgangen av september tilsvarer 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

– Stor optimisme

Av fylkene er det kun Sogn og Fjordane og Troms som har lavere ledighet enn Nordland, med henholdsvis 1,4 prosent og 1,6 prosent ledighet.

– Det er stor optimisme blant bedriftene i Nordland. Samtidig er ledigheten i Nordland svært lav, noe som gjør det utfordrende å skaffe arbeidskraft, sier direktør ved NAV Nordland Cathrine Stavnes i en pressemelding.

– Dette gir gode muligheter for dem som trenger ekstra bistand fra NAV for å komme i arbeid. Vi har gode virkemidler for å koble arbeidssøker og arbeidsgiver.

Stor nedgang

I Lofoten var det var det ved utgangen av september 321 personer helt uten arbeid i Lofoten. Det er en nedgang på 126 personer sammenlignet med i fjor.

I Vestvågøy var 150 personer helt uten arbeid ved utgangen av september. Det er en nedgang på 105 personer. Det skyldes at mange av Lerøy i Stamsund var stengt for ombygging i fjor.

I Vågan var 23 færre uten arbeid i år enn på samme tid i fjor. Totalt var 101 personer helt uten arbeid i Vågan ved utgangen av september.

På Røst gikk arbeidsledigheten ned med seks, og totalt var fire personer helt uten arbeid.

I Moskenes var 23 personer helt uten arbeid ved utgangen av september. Det var en økning på åtte i forhold til i fjor.

I Flakstad økte arbeidsledigheten med to, og totalt var 22 personer helt uten arbeid ved utgangen av september.

21 personer var helt uten arbeid på Værøy, og det er det samme antallet som på samme tid i fjor.

Nordland finner vi nå flest helt ledige med bakgrunn fra industriarbeid (269), butikk- og salgsarbeid (246) og bygg og anlegg (213).

Artikkeltags