342 personer helt uten arbeid. Bare en Lofot – kommune hadde nedgang i arbeidsledigheten

VESTVÅGØY: Vestvågøy var den eneste kommmunen i Lofoten som hadde lavere arbeidsledighet i juli i år sammenlignet med juli i fjor

VESTVÅGØY: Vestvågøy var den eneste kommmunen i Lofoten som hadde lavere arbeidsledighet i juli i år sammenlignet med juli i fjor

Vestvågøy var den eneste kommunen i Lofoten der arbeidsledigheten gikk ned i juli i år sammenlignet med juli i fjor.

DEL

Tall fra Nav viser at det ved utgangen av juli var det 2. 359 helt ledige i Nordland, noe som tilsvarer en arbeidsledighet på 1,9 prosent. Det er 128 færre helt ledige enn på samme tid i fjor, en nedgang på 5,0 prosent. Bruttoledigheten, som i tillegg inkluderer arbeidssøkere som deltar på arbeidsrettete tiltak, var på 2 761. Dette tilsvarer 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

I landet sett under ett er antall helt ledige på 66 337 personer i juli. Dette er en nedgang på 6,0 prosent fra samme måned i fjor, og ledigheten ved utgangen av juli tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken.

– Nordland har fjerde laveste ledighet av alle fylkene. Den lave ledigheten er med på å forsterke virksomhetenes utfordringer med å skaffe nok og riktig arbeidskraft, sier avdelingsdirektør i NAV Petter Bugge Richardsen i en pressemelding.

I Lofoten var 342 personer helt uten arbeid, og det var 19 flere enn på samme tid i fjor.

Det var kun Vestvågøy som hadde nedgang i arbeidsledigheten. I Vestvågøy var 158 personer helt uten arbeid, og det var 26 færre enn året før.

I Vågan økte ledigheten med 23 og endte på 132.

På Røst var det ni ledige, en økning på to. På Værøy økte ledningene med syv og endte på 19.

I Moskenes var 14 helt uten arbeid, noe som var fem flere enn juli i fjor. I Flakstad var 19 personer helt uten arbeid, og det var åtte flere enn året før.

Den prosentvise høyeste ledigheten i Nordland hadde Værøy med 7,4 prosent.

Artikkeltags