Arrangørene følger myndighetenes retningslinjer og flytter hele sulamitten til 2021. Det vil da bli gjennomført med samme løypekart som for årets ritt.

- Med både Tromsø og Harstad som vertsbyer vil Arctic Race of Norway trekke titusener av tilskuere. Disse folkefestene er en viktig del av Arctic Race of Norway. Med en begrensing på 500 deltakere vil det verken være ønskelig eller mulig å gjennomføre arrangementet. Derfor utsetter vi arrangementet til neste år, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway i ei pressemelding.

Han sier Arctic Race of Norway handler om mer enn bare sykkelrittet og nå ønsker han og partnerne å se på andre muligheter for å skape positiv aktivitet i landsdelen i år.

- Vi har en visjon om å bidra til en positiv utvikling for Nord-Norge, og vi kommer til å gå i dialog med våre partnere og vertskommunene for å se på muligheten for å gjennomføre alternative aktiviteter i tråd med myndighetenes retningslinjer. Hva slags type aktiviteter dette kan bli må vi komme tilbake til, sier Dybdal.

Lofoten har vært vertskap for sykkerittet to ganger, sist i fjor sommer.

Les også: Arrangørene fornøyde etter idrettsfesten

Les også: Bryan Coquard vant etter maktdemonstrasjon i spurten

Les også: Mathieu van der Poel (24) vant første etappe

Les også: Folkefesten på Leknes ble en suksess: - Vi er strålende fornøyd

Bildeserie

Lofotpostens bilder fra etappe 2

Bildeserie

Se bildene fra Arctic Race-festen på Leknes!

Bildeserie

Lofotpostens bilder fra Arctic Race-løypa, dag 1