Arctic Race endrer løypa i Leknes sentrum

STORGATA: Sist Arctic Race gjestet Leknes ble hele Storgata brukt. Det blir ikke tilfelle i år

STORGATA: Sist Arctic Race gjestet Leknes ble hele Storgata brukt. Det blir ikke tilfelle i år

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

15. august starter Arctic Race of Norway (ARON) i Moskenes, og har målgang på Leknes. Arrangøren la opp til at det skulle kjøres tre ganger gjennom Leknes sentrum. De to første gangene gjennom hele Storgata, mens det på den tredje etappen blir det målgang ved Skulbrugården.

Onsdag var en delegasjon Arctic Race på befaring der den endelig løypa ble bestemt. Planleggingsgruppa i Vestvågøy kommune var og med.

Informasjonssjef Rune Andreassen i Vestvågøy kommune bekrefter at Arctic Race har bestemt seg for å endre løypa gjennom sentrum.

– I sommer skal Storgata graves opp fra Meieriet og til rundkjøringen ved den fjerde armen. Siden det er knyttet stor usikkerhet om hvor langt arbeidet er kommet, bestemte ARON å legge om løypa. Det betyr at i stedet for å sykle gjennom hele Storgata så svinger syklistene nå av ved Alf Lie- rundkjøringen og sykler ut Idrettsgata. Fygleåsen blir også droppet, sier Andreassen som helst hadde sett at hele Storgata ble brukt.

– For folkelivet hadde det vært bedre, men vi skjønner at de måtte ta en avgjørelse. Vi får gjøre det beste ut av det.

Han forteller at de mange veiarbeidene er utfordrende for arrangørene.

– I Leknes vil det foregå veiarbeid tre plasser, og det gjør det utfordrende, men nå har vi en god plan, mener han.

I tillegg til en representant fra ARON var også en fransk ekspert og en proffsyklist med på befaringen. Delegasjonen skal befare hele løypa, og endelig løype blir bestemt.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags