Flere vil være med på å lage folkefest i Leknes sentrum

2013: I 2013 dundret Arctic Race gjennom Leknes sentrum. I år blir det målgang i sentrum, og kommunen håper flest mulig vil stille opp å lage folkefest.

2013: I 2013 dundret Arctic Race gjennom Leknes sentrum. I år blir det målgang i sentrum, og kommunen håper flest mulig vil stille opp å lage folkefest. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere har meldt sin interesse for å være med å lage folkefest i Leknes sentrum 15. august.

DEL

Tidens sykkelfest går av stabelen i Lofoten 15. og 16. august i år. Vestvågøy kommune er en av vertskommunene som tar imot rytterne på startetappen fra Å med målgang på Leknes torsdag 15. august. Deretter flytter rittet seg videre til Vågan hvor andre etappe går dagen etter.

Lastebilscene

Vestvågøy kommune ønsker å lage en skikkelig folkefest i Leknes sentrum den 15. august. Det er klart at vinneren av den norske Melodi Grand Prix finalen KEiiNO vil spille på Leknes den 15. august.

– Vi har nå bestemt at scenen vil bli stående med ryggen mot basketballbanen. Det gjør vi på grunn av sola, og i for at det vil gi bedre ly for vind fra sørvest. Vil bruke en lastebil som bakgrunn, og bygge scenen ut ifra den, sier Rune Andreassen som er informasjonssjef i Vestvågøy kommune.

Andreassen forteller at de ønsker mest mulig folkeliv i sentrum, og har invitert lag, foreninger og forretningsdrivende til stille opp med boder.

– Statens vegvesen Region nord har meldt sin ankomst til, og de kommer til å ha en solid bemannet stand i Leknes sentrum. Hovedfokuset vil være «Del veien-kampanjen», og de skriver blant annet følgende om hensikten med å være til stede på Leknes: «Også i år er vårt mål å påvirke lokalbefolkningen til større bevissthet og sikkerhet i trafikken. Fokuset er et bedre samspill mellom bilister og hverdagssyklister.» Vegvesenet stand vil også ha en demoplass for bevisstgjøring av blindsoner i trafikken, og de kommer med 10–15 personer og et oppblåsbart telt, opplyser Andreassen.

Alle får ja

I tillegg til Statens vegvesen har tre-fire andre meldt at de vil ha bodplass. Andreassen vil gjerne ha flere, og alle får ja.

– Vi sier i utgangspunktet ja til alt. Målet er å få flest mulige boder slik at det blir mest mulig liv, og det blir en skikkelig folkefest. Over påske vil vi sette mer trøkk på dette arbeidet. De som vil ha en bodplass kan ta kontakt med meg eller næringssjef Sigve Olsen. Vi har bare møtt velvilje og vi tror at den 15. august blir det en skikkelig folkefest i Leknes sentrum, sier informasjonssjef Rune Andreassen i Vestvågøy kommune.

Artikkeltags