Akkurat her skal rytterne dundre i mål!

MÅL: Her skal det avgjøres på 1. etappe av Arctic Race of Norway 2019.

MÅL: Her skal det avgjøres på 1. etappe av Arctic Race of Norway 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arctic Race of Norway var på befaring på Leknes denne uka.

DEL

Det er sykkelløp-giganten A.S.O som blant annet arrangerer Tour de France som er med som arrangører i Arctic Race of Norway.

- Planen som er tegnet i Frankrike ut i fra kart og bilder, harmonerer fullt ut med virkelighetens Leknes, og Arctic Race er for øvrig svært tilfreds med Leknes som arena. Bredden på Storgata, og en lang og rett innkomst fra vest, gjør at de får plass til all infrastrukturen og samtidig gir god plass til publikum, skriver Vestvågøy kommune i sitt nyhetsbrev etter å ha hatt besøk denne uka.

Planene tar for alvor form for dagene da sykkelverdenen retter blikket mot Lofoten og Leknes 15. august.

Spurtetappen skal legges inn i Storgata fra Vest, med mållinje utenfor Skulbrugården og pressetribune utenfor Wiik-gården.

Områdene rundt blir VIP-områder og utenfor Gretes Håndarbeid må garnkundene belage seg på at det blir stående en diger tv-skjerm på en trailer som viser løpet direkte.

Ellers er det planlagt at det kommer opp telt mellom Unstadgården og Cubusgården, og det legges opp til at det kan komme boder rundt publikumsområdet ved rådhusparkeringa.

- Vestvågøy kommune var på torsdag og fredag i kontakt med alle berørte gårdeiere, og alle stilte arealene sine til disposisjon. Stor takk til alle for velvilje og positivitet, rapporterer kommunen.Artikkeltags