Åtte Tour de France-lag kommer til Lofoten - ett av dem er laget til Boasson Hagen

KJENTE LAG: Åtte Tour de France-lag skal delta i årets Arctic Race of Norway

KJENTE LAG: Åtte Tour de France-lag skal delta i årets Arctic Race of Norway Foto:

Når Arctic Race of Norway går av stabelen i Lofoten står laget til Norges beste syklist på startstreken. De får hard konkurranse fra blant annet sju andre Tour de France-lag.

DEL

I midten av august går årets Arctic Race of Norway av stabelen i Lofoten, og noen av verdens beste sykkellag er representert. Dimension Data, Astana, Katusha-Alpecin, Jumbo-Visma, Cofidis, Arkéa Samsic, Total Direct Énergie og Wanty - Groupe Gobert er Tour de France-lagene som kommer til Arctic Race. Totalt er det 20 lag fra hele verden som skal konkurrere i årets utgave av sykkelrittet. Daglig leder for Arctic Race of Norway, Kunt-Eirik Dybdal er svært fornøyd med lagene som skal delta.

- Vi er veldig glad for at så mange profilerte lag har lyst til å komme til Lofoten. Vi vet jo at det noen tider på året som er mer travle for syklister, men det er veldig fint at disse lagene vil ta turen.

Spennende navn

Arctic Race of Norway er årets nordligste etapperitt i landeveissykling, som går over fire intensive dager. Konkurransen går gjennom Lofoten, Vesterålen og Ofoten, før det hele skal avgjøres i Narvik 18. august.

Mathieu van der Pol er et av sykkelsportens mest spennende navn for tiden. Han kommer tilbake til Arctic Race of Norway for å forsvare sine to etappeseier fra i fjor.

Både Riwal-Readynez og Euskadi Baskerland stiller med lag for første gang i Arctic Race of Norway. Sindre Lunke, fra Stokmarknes i Vesterålen tilhører laget Riwal-Raeadynez. I fjor vant han laksetrøya for beste klatrer, da som syklist for laget Fortuneo-Samsic.

Dybdal sier at han ikke kan avsløre hvilke syklister som kommer, men sier at det er både spennende internasjonale og norske syklister som skal stille til start.

Tre norske lag kommer til å stille i årets sykkelritt.; Joker Fuel of Norway, Team Coop og Uno-X Norwegian Development Team. De øvrige lagene som skal stille er Israel Cycling Academy med tidligere etappevinner August Jensen fra Bodø på laget, Vital Concept - B & B Hotels, Rally UHC Sykling, Sport Vlaanderen-Baloise, Delko Marseille Provence og Wallonia Brussel.

Fin promotering

Kunt-Eirik Dybdal forteller at store Tour de France-lag tar turen kan være god promotering av Lofoten, men sier at TV-bildene man får vil være vel så viktige.

- Vi kommer til å få mange fine bilder av steder og plasser i Lofoten, Vesterålen og Narvik. Hver plass vil få tid til å vise seg fram. Vi håper og tror at publikum kommer til å lage en folkefest under Arctic Race. Vi gleder oss veldig, sier arrangøren.

I 2013 vant Thor Hushovd etappen som fant sted i Lofoten.

- Han sa da at det var den flotteste etappen han noen gang hadde syklet. Og han har syklet mange Tour de France-etapper. Både publikum og syklister kan glede seg til årets Arctic Race.Artikkeltags