Nå blir det en ny folkefest!

SPENNING: Ordførere i de berørte kommunene lover folkefest når sykkelrittet Arctic Race of Norway legger etappene innom i august 2019.

SPENNING: Ordførere i de berørte kommunene lover folkefest når sykkelrittet Arctic Race of Norway legger etappene innom i august 2019. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederOm det ikke var veldig overraskende, så var det desto mer gledelig at Arctic Race of Norway tirsdag kunne fortelle at de kommer tilbake med sitt populære sykkelritt til Lofoten i 2019. Ikke bare med en etappe, men med både start og målgang i Lofoten på to av etappene.

Den første etappen i Arctic Race of Norway 2019 har start på Å, og målgang i Leknes sentrum. Dagen etter starter 2. etappe i Henningsvær, og ender til slutt opp med målgang i Svolvær. 3. etappe går i Vesterålen, mens siste etappe kjøres fra Lødingen til Narvik.

Når vi skriver at det ikke er veldig overraskende at Arctic Race of Norway endelig kommer tilbake til Lofoten, er det fordi det faktisk allerede er hele fem år siden den aller første utgaven av løpet hadde etapper i Lofoten i 2013. Det er mange ganger blitt fortalt om den gang Knut-Eirik Dybdal og Arctic Race of Norway i 2011 tok med den franske arrangøren ASO nettopp til Lofoten for å selge inn rittet. Franskmennene falt som kjent fullstendig for ideen, og resten er historie. I 2013 var det ikke mulig å kjøre rittet fra Å grunnet arbeidet med rassikring som pågikk, nå får syklistene endelig muligheten til å sykle gjennom hele Lofoten.

De fire lofot-ordførerne Lillian Rasmussen, Eivind Holst, Remi Solberg og Hans Fredrik Sørdal slapp i går jubelen løs. For selv om det krever litt å legge til rette for et så stort arrangement, er verdien også stor. Det enorme engasjementet og entusiasmen en så da Arctic Race of Norway besøkte Lofoten i 2013, har vi knapt nok sett maken til. Nå blir det en ny folkefest, som gir fine ringvirkninger for lokalt næringsliv som henger seg på. I tillegg er TV-bildene som går ut til store deler av verden gull verdt i form av markedsføring, selv om det er vanskelig å stadfeste verdien i kroner og øre.

En litt spesiell situasjon, som sykkelarrangøren har blitt oppmerksom på etter at de bestemte seg for å komme til Lofoten, er at The Arctic Triple arrangerer sine populære triatlon-konkurranser i Svolvær i samme tidsrom som sykkelsirkuset skal besøke byen. The Arctic Triple har attpåtil søkt om å arrangere NM i Triatlon i 2019. Det er ikke aktuelt å flytte dette arrangementet, så det kan bli en særdeles begivenhetsrik uke i Lofoten i august.

Begge arrangørene er imidlertid innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen, og trekke synergier av hverandre. Klarer man det er jo det vinn-vinn for alle som bor her. Utfordringen blir å finne husrom for alle gjestene som også vil være med på moroa.

    Artikkeltags