Elleville ordførere gleder seg til sykkelfest - og ny asfalt!

SPENNING: Ordførere i de berørte kommunene lover folkefest når sykkelrittet Arctic Race of Norway legger etappene innom i august 2019.

SPENNING: Ordførere i de berørte kommunene lover folkefest når sykkelrittet Arctic Race of Norway legger etappene innom i august 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var særdeles blide ordførere som kommenterte offentliggjøringa av etappene av neste års Arctic Race.

DEL

- Det er godt å få det ut, vi har jo visst dette ei stund, smiler våganordfører Eivind Holst som sammen sine kolleger er glade for å ønske sykkelrittet velkommen til Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

Moskenes og Flakstad får besøk for første gang.

- Det er artig at de skal starte på Å, og det er fint at vi har god tid på å planlegge. Nå skal vi la det synke litt og så skal vi tenke praktisk på blant annet hvordan vi skal sørge for god sikkerhet på de til dels smale og kronglete veiene våre, sier moskenesordfører Lillian Rasmussen.

Kollega Hans Fredrik Sørdal i Flakstad lover folkefest langs løypa og tror det blir fine tv-bilder som vil gå ut fra Lofoten. I tillegg fryder han seg over at en bivirkning av rittet blir at det skal oppgraderes til 4G mobildekning i tunnelene.

- Vi skal lage folkefest så det holder, lover vestvågøyordfører Remi Solberg og legger til:

-Vi vet hva befolkninga mener om dette, vi gleder oss alle sammen, sier han.

Forberedelsene er altså allerede i gang, og også Nordland fylke er glad for nyheten som ble sluppet tirsdag. Forventningene er store. Fylkesrådsleder Thomas Nordvoll berørte noen av dem fra scenen under Agenda Nord-Norge, til latter fra salen:

- Vi skal legge fram budsjett snart, og nå lurer jeg på om det er noen veier som må reasfalteres..!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags