Her ser du hvor etappene av Arctic Race of Norway 2019 skal gå

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Sykkelrittet la fram planene for 2019-utgaven under Agenda Nord-Norge i Svolvær i dag.

  DEL

  Små hint har blitt gitt, blant annet et bilde fra Einangen på Vestvågøy i forbindelse med løyperekognosering tidligere i høst. Lofoten har ikke hatt besøk av sykkelfesten siden den første utgaven i 2013, da en etappe gikk fra Svolvær, via Leknes, Gravdal, Stamsund, Valberg tilbake til Svolvær. Neste etappe gikk fra Svolvær til Vesterålen.

  I dag ble det klart at neste års utgave starter på Å og går gjennom hele Lofoten, fortsetter til Vesterålen og avsluttes i Narvik.


  Her er etappene:

  Etappe 1: Å i Lofoten - Leknes


  Første etappe starter i Å i Lofoten til Leknes. Deretter sykles det over Hagskaret, via Steine til Stamsund og videre gjennom Valberg.

  Rytterne fortsetter gjennom Borge fra Sundklakk, passerer Leknes og tar så en ny tur over Hagskaret og inn mot Finstad og Sennesvika. Returen til Leknes går over Einangen og ned mot Fygle. Det betyr at sentrum av Leknes vil bli passert tre ganger på den første etappen.

  Etappe 2: Henningsvær - Svolvær

  Den andre etappen starter i Henningsvær og videre vestover til en runde rundt Gimsøya. Deretter går turen tilbake inn gjennom sentrum av Svolvær - og så videre til Fiskebøl tilbake til Svolvær via Delp og Laukvik. I Svolvær sentrum vil avslutningen for den andre etappen vil finne sted.  Etappe 3: Sortland - Hadsel

  I den tredje etappen forflytter sykkelrittet seg til Vesterålen, nærmere bestemt Sortland. Rittet går ut mot Myre og inn mot Sortland igjen etterfulgt av en runde gjennom sentrum. Deretter går ferden videre ut mot Stokmarknes, på vestsiden og videre til Melbo og gjennom sentrum. Etappen er planlagt å avsluttes på Storheia i Hadsel kommune.


  Etappe 4: Lødingen - Narvik

  Den fjerde og siste etappen i neste års ritt går fra Lødingen til Narvik. Ruten er fra Lødingen, over Tjeldsundbrua, via Grovfjord og Bjerkvik, over Hålogalandsbrua og tre runder, slik det ble syklet under finalen i 2015 i sentrum av Narvik og i Fagernesfjellet, før målgang i sentrum av Narvik.

  Send inn tekst og bilder «

  Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

  Artikkeltags